Στρατόπεδο Ναυπλίου: Το «πείραμα» του ΓΕΣ με το ΚΕΜΧ – Τι θα γίνει στο παλαιόΚέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού το οποίο παραμένει ανενεργό


Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Αντίθετα με τα διάφορα φημολογούμενα περί αξιοποίησης του ΚΕΜΧ ως Κέντρου για μετανάστες, κάτι που θα ενδυνάμωνε την τοπική οικονομία με την εισροή κοινοτικών κονδυλίων στην περιοχή, το ΓΕΣ έχει άλλα σχέδια για το ΚΕΜΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο χώρος του στρατοπέδου θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους.

Μάλιστα τα πρώτα διαμερίσματα αναμένεται να λειτουργήσουν ως ξενώνες μέχρι τα Χριστούγεννα και η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη.

Αναλυτικά, τα κτίρια που υπάρχουν μέσα στη μονάδα διαμορφώνονται σε διαμερίσματα και τον επόμενο μήνα καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να παραδοθούν

  • 7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν μια τυπική οικογένεια
  • και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν ζευγάρια ή μικρότερη οικογένεια.

Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται η διαμόρφωση άλλων 4 διαμερισμάτων, ενώ στο πρόγραμμα είναι άλλα 4 μικρότερα των 21 τετραγωνικών μέτρων.

Σύντομα θα αρχίσει και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ώστε να εξυπηρετούν ξενώνες (γκαζόν, πράσινο κλπ).

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πείραμα» για να εξασαφλιστούν ξενώνες δια διαμονή μικρής διάρκειας και όχι ανάλογης των ΚΑΑΥ για στελέχη που ενδέχεται να θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Το ΓΕΣ αξιοποιεί έτσι τα υπάρχοντα κτίρια για να προσφέρει μια διέξοδο στα στελέχη του.

Στο στρατόπεδο ήδη λειτουργεί και αναμένεται να αναπτυχθεί μονάδα επιστράτευσης.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ

Προηγούμενο άρθροΛέρος: 21 άτομα καλεί ο εισαγγελέας για καταθέσεις στο Ναυτοδικείο
Επόμενο άρθροΣΝΣΕΔ: Πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών – Αποτελέσματα
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).