Στρατιωτικοί: Τώρα και οδηγοί σχολικών λεωφορείων! Νέα καθήκοντα φαίνεται ότι αναλαμβάνουν το επόμενο δίμηνο οι Ένοπλες Δυνάμεις

Νέα «τρύπα» του νεοελληνικού κράτους καλούνται να «μπαλώσουν» οι στρατιωτικοί. Αυτή τη φορά θα γίνουν οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων ΑΜΕΑ, μέχρι να προκηρύξει θέσεις το υπουργείο Παιδείας για να προσλάβει προσωπικό!

Η αποκάλυψη έγινε σήμερα το απόγευμα στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 84η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ ανέπτυξε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια ανοιχτού σεμιναρίου και μεταξύ των άλλων αποκάλυψε πως υπάρχει σχεδιασμός στρατιωτικοί να μετατραπούν σε οδηγούς σχολικών λεωφορείων και σε συνοδούς για ΑΜΕΑ μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού.

Ο Αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Μήλας απαρίθμησε τις δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων επωφελεία της πολιτείας:

Τόνισε ότι τα μέσα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πραγματοποίησαν 347 εξόδους για πυρόσβεση και επιτήρηση δασών.

Όπως είναι γνωστό, οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν προσωπικό και μέσα για συντήρηση των δομών φιλοξενίας προσφύγων, ενώ υπάρχει ελληνική συμμετοχή στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG-2, που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο

Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων επανδρώνει αγροτικά ιατρεία, αλλά και τα κινητά ιατρεία που εξετάζουν κατοίκους ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Το 2018 εξετάστηκαν 9.704 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Στις πυρκαγιές στο Μάτι, το 2018 οι ένοπλες δυνάμεις παρείχαν σίτιση και στέγαση σε πυρόπληκτους, ενώ, όπως είπε ο κ. Μήλας, υπάρχουν 12 οικογένειες που εξακολουθούν να μένουν στα ΚΑΑΥ και στα ΚΕΔΑ σε Άγιο Αντρέα και Ζούμπερι.

Για δύο μήνες, μέχρι να προκυρήξει το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο προσωπικό, οι ένοπλες δυνάμεις θα διαθέσουν οδηγούς και συνοδούς για τη μεταφορά ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, όπως υπενθύμισε ο κ. Mήλας.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»