Σώμα Υπαξιωματικών: Κινητοποιούνται κατά Στεφανή στο ΥΠΕΘΑ Στεφανής: Ο απίστευτος λόγος που μείωσαν τις στολές στους φαντάρους Σώμα Υπαξιωματικών: Ο Στεφανής απαντά στον Βελόπουλο

Σώμα Υπαξιωματικών: Ο Στεφανής απαντά στον Βελόπουλο – Σπεύδει να σβήσει τη φωτιά που άναψε όταν διέρευσε από το γραφείο του το σημείωμα προς το ΓΕΕΘΑ

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των αντιδράσεων από τη συντριπτική πλειοφηφία των υπαξιωματικών που θεωρούν υποβάθμιση την ξεχωριστή επετηρίδα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επικεφαλής κοιθνοβουλευτικού κόμματος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις της π ολιτικής ηγεσίας για το σώμα Υπαξιωματικών.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σπεύδει να κατευνάσει τις αντιδράσεις ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να θιγεί η εξελικτική πορεία και οι οικονομικές αποδοχές των υπαξιωματικών.

Βεβαίως αυτό είναι μια υπόσχεση, καθώς ακόμα δεν υπάρχει σχέδιο και συνεπώς είναι λίγο «στον αέρα» η υπόσχεση, η οποία μάλλον είναι πυροσβεστική και προκειμένουνα κατευναστούν οι αντιδράσεις.

Σώμα Υπαξιωματικών: Δεν είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου

Η απάντηση Στεφανή στον Κυριάκο Βελόπουλο

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος
Βελόπουλος με θέμα «Πρωτοβουλίες Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για τους Έλληνες
Υπαξιωματικούς» σας γνωρίζω, ότι

η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ σέβεται, τιμά και αναγνωρίζει το ρόλο, το έργο και τη διαχρονική προσφορά των Υπαξιωματικών στους αγώνες του Έθνους αλλά και γενικότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου των Υπαξιωματικών αφορά όλους τους
Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σε καμία περίπτωση

δεν αποτελεί πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ληφθούν αποφάσεις που θα πλήττουν την εξελικτική πορεία ή τις οικονομικές αποδοχές αυτών.

Επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των Υπαξιωματικών, μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου, της συνέργειας και της ανταλλαγής απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε κάθε περίπτωση ό,τι αποφασιστεί θα ισχύσει για Υπαξιωματικούς που θα ενταχθούν στο μέλλον στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ