Σώμα Υπαξιωματικών: Η ΣΜΥ να βγάζει Ανθυπασπιστές – Πρόταση – Το νομοσχέδιο θα είναι «ταφόπλακα» της ΝΔ προειδοποιούν απόστρατοι

Γράφει ο Παυσανίας Βασιλάκος

Ανχης(ΠΒ)ε.α Πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών Μακεδονίας Θράκης (Αποφ.ΣΜΥ)

Παρακολουθήσαμε την εισήγηση του ΥΦΕΘΑ για την αναβάθμιση των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών. Πολλοί Υπουργοί και Στρατηγοί του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκαν με την αναφερόμενη αναβάθμιση ,πλήν όμως όλες οι προτάσεις των βρέθηκαν στο κενό.

Οι σημερινές εισηγήσεις του κ.ΥΦΕΘΑ δεν είναι για αναβάθμιση αλλά για υποβάθμιση,καθότι γίνεται σύγκριση με ομοιόβαθμους του Αμερικανικού Στρατού.

Σας ενημερώνουμε πως σε κανένα μέρος του κόσμου υπάρχουν Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών ειμί μόνο στην Ελλάδα

και μάλιστα σύμφωνα με το ΠΔ.6/2017 έγινε αναβάθμιση από 2 έτη φοίτησης σε τρία και χαρακτηρίζονται Ανώτερες Στρατ.Σχολές.

Οι αποφοιτούντες Μόνιμοι Υπαξιωματικοί εξέρχονται με το βαθμό του Λοχία που οι γνώσεις των είναι πολλές που αρκετοί επιστήμονες των καλυτέρων Πανεπιστημίων του κόσμου τις θαυμάζουν

και όχι με τις εισηγήσεις του κ.ΥΦ.ΕΘΑ να καταδικαστούν και να παραμείνουν μέχρι του βαθμού του Ανθυπασπιστού.

Ο Αμερικανός Ανθυπασπιστής προήλθε από ικανός στρατιώτης, έχει δύο και τρείς βοηθούς στο γραφείο του, έχει δε και ικανότητα να αξιολογεί ανωτέρους μέχρι και Στρατηγό που λίγοι στρατοί εφαρμόζουν αυτό.

Απ’όσα γνωρίζουμε και απ’όσα διαβάζουμε στο Τύπο οι ρυθμίσεις για τους Υπαξ/κούς έχουν στόχο να γίνουν οικονομίες.

Μόνο που αυτές γίνονται πάντα στα επίπεδα των Υπαξ/κών και ποτέ στους Στρατηγούς οι οποίοι πολλές φορές έχει επισημανθεί να περισσεύουν στον Ελληνικό Στρατό.

Κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων το αναφερόμενο νομοσχέδιο,

σε αντίθετη περίπτωση είμαστε χιλιάδες και θα υπάρξει ταφόπλακα της Νέας Δημοκρατίας που είμαστε οπαδοί της.

Εάν ο κ.ΥΦ.ΕΘΑ επιθυμεί αναβάθμιση των Υπαξ/κών,να προταθεί νομοσχέδιο προς ψήφιση και να αναφέρει:

Οι αποφοιτήσαντες των Σχολών Μον. Υπαξ/κών να εξέρχονται με το βαθμό του του Αλχία ή Ανθυπασπιστού και ουχί του Λοχία ή Σμηνία ως είθισται.