Νέα Δομή Δυνάμεων: Δημιουργείται Στόλος Κρήτης στο ναύσταθμο Σούδας - Οι Ένοπλες Δυνάμεις στρέφουν το ενδιαφέρον στην Ανατολική Μεσόγει Καταιγίδα 2020: Αιφνιδιαστική ακύρωση ΟΛΩΝ των ασκήσεων στις ΕΔ Προσφυγικό: Νέα μέτρα αποτροπής με συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων Πολεμικό Ναυτικό φρεγάτες, τορπίλες

Προσφυγικό: Νέα μέτρα αποτροπής με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισαν Παναγιωτόπουλος Πλακιωτάκης

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.

Σήμερα σε εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, όπου αποφασίστηκαν μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, με προσωπικό, υποδομές και μέσα επιτήρησης του Αιγαίου.

Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Πλακιωτάκης συμφώνησαν επίσης στην πιο στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού και στην ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να είναι περισσότερο έντονη και πιο συντονισμένη η επιτήρηση του Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει προφανώς ότι θα αυξηθούν άμεσα οι περιπολίες των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, ιδιαίτερα όπου παρατηρούνται έντονες προσφυγικές ροές.

Τέλος θα αξιοποιοπείται κάθε πληροφορία προέρχεται ακόμα και από ψαράδες ώστε να επιτύχουν άμεση επέμβαση για αποτροπή εισόδου στα ελληνικά ύδατα.