Παναγιωτόπουλος: Στήριξη στην ηγεσία του ΠΝ για Λέρο -Σενάρια κρίσεων Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: €1,5 εκ χρέος στη ΔΕΗ - Αποκάλυψη ΥΕΘΑ Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) Συγκαλεί την Πέμπτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος Λήξη θητείας 5 συνεργατών Καμμένου - Αποστολάκη με υπογραφή ΥΕΘΑ Ο ΥΕΘΑ στην Κύπρο την επέτειο της τουρκικής εισβολής - Τι θα συζητήσει

Παναγιωτόπουλος: Πλήρη στήριξη στην ηγεσία του ΠΝ για τη Λέρο παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος γεγονός που απομακρύνει τα σενάρια κρίσεων

Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για την Λέρο στην κρατική τηλεόραση, είναι μάλλον αποκαλυπτικές των προθέσεών του για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην ηγεσία.

Πέραν των γνωστών δηλώσεων που έχει κάνει κι αλλού αναφορικά με την πορεία των ερευνών στη Λέρο, η τελευταία του φράση δείχνει ότι στηρίζει πλήρως την ηγεσία του ΠΝ:

Πιο συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Η ιεραρχία είχε επικοινωνήσει τους κανόνες ασφαλείας και την ανάγκη τήρησής τους προς τα κάτω. Από εμένα δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά κάποιου προσώπου που παρατύπως δεν τήρησε αυτή τη διαδικασία».

Η δήλωσή του βάζει μάλλον τέλος στα σενάρια των κρίσεων που διακινούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την κλοπή όπλων στη Λέρο.

Διάφορα κέντρα διοχετεύουν ειδήσεις ότι θα γίνει ΚΥΣΕΑ αυτές τις ημέρες και μάλιστα οι περισσότεροι (όχι όλοι) κάνουν λόγο για σύκληση ΚΥΣΕΑ στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr πράγματι φαίνεται ότι αυτή την ημερομηνία ενδέχεται να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά την ηγεσία της στρατιωτικής Δικαιοσύνης που παραμένει ακέφαλη από το τέλος Ιουνίου και ενδεχομένως και την ηγεσία του Λιμενικού.

Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ΕΡΤ:

Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και με ταχείς ρυθμούς, γιατί από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές και επιστρατεύτηκε η κατάλληλη δύναμη των ελεγκτικών αρχών.

Είτε των στρατιωτικών αρχών με παρουσία Στρατιωτικού Εισαγγελέα από το Ναυτοδικείο είτε με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προκειμένου να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή ακόμα διεξάγεται η προανάκριση, η σχετική έρευνα στη Βάση της Λέρου .Η προανάκριση διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Δεν επιζητούμε να έχουμε πληροφόρηση ώρα με την ώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά.

Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν είναι όμως η δουλειά μας να ζητάμε περαιτέρω πληροφόρηση. Θα περιμένουμε το πόρισμα, αυτό δεν θα αργήσει. Προχωράει με γοργό ρυθμό και εντατικό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας θα δούμε και με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε.

Είπα από την πρώτη στιγμή να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό, είναι σοβαρό το θέμα ασφαλώς, σύντομα όμως θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς. Θα περιμένουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε τη μυστικότητα της διαδικασίας και να κρατήσουμε για την ώρα ότι οι ρυθμοί ήταν άκρως ικανοποιητικοί.

Θεωρώ ότι η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση. Το πόρισμα ασφαλώς θα είναι αποκαλυπτικό και διδακτικό. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσει η έρευνα γρήγορα, διότι ασφαλώς αυτό το θέμα για εμάς, για την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι θέμα σοβαρό.

Ξέρουμε όμως ότι οι διαταγές, οι κανόνες ασφαλείας υπήρχαν. Η ιεραρχία είχε επικοινωνήσει τους κανόνες ασφαλείας και την ανάγκη τήρησής τους προς τα κάτω.

Από εμένα δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά κάποιου προσώπου που παρατύπως δεν τήρησε αυτή τη διαδικασία.

Τα άλλα θα τα δούμε όταν με το καλό προκύψουν τα πορίσματα των ερευνών.