Νέα ήθη στο ΥΠΕΘΑ – Εμφανίσεις και βολτούλες στη Θεσσαλονίκη εν μέσω Παρμενίωνα για να δείξουν κάποιοι ποιος έχει επιρροή στο Μαξίμου


Οι διαδικασίες για αποτελεσματικό κράτος,  οι οποίες αποτελούν και «σημαία» της κυβέρνησης μάλλον δεν μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως είναι γνωστό, στην παραδοσιακή δομή του ΥΠΕΘΑ έχει προστεθεί η υπογραφή του Γενικού Γραμματέα, με αρμοδιότητα συντονισμού, αλλά όπως φαίνεται εν τοις πράγμασι, τελικά γίνεται «αποσυντονισμού»,  αφού μπορεί να έχει άποψη αλλά όχι και την ευθύνη στην λήψη της οποιας απόφασης.

Για να εξηγούμεθα: Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ έχει αρμοδιότητα να συντονίζει τα Γενικά επιτελεία.

Δηλαδή ένας «αλεξιπτωτιστής» στο υπουργείο, για να χρησιμοποιήσουμε και στρατιωτική ορολογία, θα συντονίσει τους «πέρα των 35 ετών υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Αρχηγούς» και θα έχει άποψη έχοντας παράλληλα αρμοδιότητα μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή του ΥΦΕΘΑ.

Δεν σταματάει όμως εκεί το θέμα, σημασία έχει και πώς διαχειρίζεσαι την ασκήση των καθηκόντων που εσύ «ρύθμισες» να έχεις.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε το πρωτοφανές Γενικός Γραμματέας υπουργείου να ιδρύει γραφείο όχι μόνο εκτός υπουργείου, αλλά στην βόρειο Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη, από όπου συμπτωματικά κατάγεται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Εχθες πάλι πληροφορηθήκαμε ότι παρακολούθησε μέρος της «προ άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» (σσ η άσκηση έχει ξεκινήσει από τις 27 Σεπτεμβρίου και συνεπώς δεν είναι προ άσκηση)

μαζί με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα απηύθηναν χαιρετισμό στους ασκούμενους εφέδρους!

Αυτό νομίζουμε ότι δεν επιδέχεται ούτε σχολιασμού. Χώρια το ότι αναγκάστηκε ο διοικητής του Γ’ΣΣ αντί να είναι στην άσκηση η οποία είναι η μεγαλύτερη που εκτελούν οι ΕΔ κάθε χρόνο, να συνοδεύει τα «υψηλά πρόσωπα» που πήγαν για να βγάλουν φωτογραφίες.

Γενικά το κλίμα δεν είναι το καλύτερο αφού είναι εμφανής ο διαγκωνισμούς για το ποιος έχει «καλύτερη επαφή» με το Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού

και ότι αυτός εκφράζει την θέληση του Μεγάρου Μαξίμου σε θέματα που έχει αλλά ακόμη και σε αυτά που δεν έχει αρμοδιότητα παρακάμπτοντας συγχρόνως κάθε νόμιμη διαδικασία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η βούληση της Κυβέρνησης δεν είναι να παρακάμπτονται οι διαδικασίες αυθερετώντας… κάποιος μάλλον πρέπει να… μαζέψει κάποιους…

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ