Λέρος-πυρομαχικά: 2 αξιωματικοί & 3 βάτραχοι στο κύκλωμα -Νέα στοιχεία – Ομολόγησε δεύτερος εμπλεκόμενος σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο Armyvoice.gr, δυο τουλάχιστον αξιωματικοί με προέλευση από τη ΣΜΥΝ και τρεις βατραχάνθρωποι (κατά πάσα πιθανότητα επίσης αξιωματικοί) που έχουν αποστρατευθεί φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση με την κλοπή πυρομαχικών από την ΥΝΤΕΛ.

Ο ένας εν ενεργεία αξιωματικός υπηρετεί σήμερα στην ΥΝΤΕΛ στη Λέρο, ενώ ο άλλος, υπηρετούσε στη Λέρο και έχει πάρει μετάθεση για υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι δυο, σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους, ενώ οι έρευνες στρέφονται τώρα και σε βατράχια του ΠΝ που έχουν αποσρτρατευθεί.

Κατά ορισμένες πληροφορίες υπάρχει εμπλοκή ενός ναύτη που υπηρετούσε τη θητεία του με καταγωγή από την Κάλυμνο, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές.

Το ερώτημα είναι γιατί έκλεψαν τα πυρομαχικά. Οι έρευνες στρέφονται τώρα σε πιθανές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα όπου ενδέχεται να τα έχουν διοχετεύσει.

Ωστόσο ένα από τα ενδεχόμενα είναι να τα έχουν χρησιμοποιήσει για ιδιότυπη «διασκέδαση». Βεβαίως τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

Νέα Ανακοίνωση ΓΕΝ

Το ΓΕΝ εξέδωσε πριν λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση για την έρευνα στην Λέρο:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»