Ελλάδα - Τουρκία: Ελληνική NAVTEX ακυρώνει την τουρκική - Δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει ανακοινώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή-Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ Πολεμικό Ναυτικό: Ποιες κλάσεις καλούνται για κατάταξη με ΕΠΕΙΓΟΝ σήμα - Πότε θα γίνει η κατάταξη, σύμφωνα με την Πρόσκληση Στρατευσίμων 2020 Γ' ΕΣΣΟ Έκτακτες κρίσεις Πλοιάρχων 2020 Πολεμικό Ναυτικό Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι: Πολεμικό Ναυτικό: Αρχικελευστής πέθανε αιφνιδιαστικά σήμερα Λέρος-πυρομαχικά: 2 αξιωματικοί & 3 βάτραχοι στο κύκλωμα -Νέα στοιχεία Λέρος-πυρομαχικά: 2 αξιωματικοί & 3 βάτραχοι στο κύκλωμα -Νέα στοιχεία - Ομολόγησε δεύτερος εμπλεκόμενος - Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων Κλοπή όπλων στη Λέρο; Τι σημαίνει απώλεια στρατιωτικού υλικού «Αναλώσιμοι» οι ΕΜΘ για το ΥΕΘΑ - Καταγγελία στρατιωτικού συνδικαλιστή Νυχτερινή αποζημίωση - Επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας Προαγωγές Υπαξιωματικών

Λέρος-πυρομαχικά: 2 αξιωματικοί & 3 βάτραχοι στο κύκλωμα -Νέα στοιχεία – Ομολόγησε δεύτερος εμπλεκόμενος σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο Armyvoice.gr, δυο τουλάχιστον αξιωματικοί με προέλευση από τη ΣΜΥΝ και τρεις βατραχάνθρωποι (κατά πάσα πιθανότητα επίσης αξιωματικοί) που έχουν αποστρατευθεί φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση με την κλοπή πυρομαχικών από την ΥΝΤΕΛ.

Ο ένας εν ενεργεία αξιωματικός υπηρετεί σήμερα στην ΥΝΤΕΛ στη Λέρο, ενώ ο άλλος, υπηρετούσε στη Λέρο και έχει πάρει μετάθεση για υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι δυο, σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους, ενώ οι έρευνες στρέφονται τώρα και σε βατράχια του ΠΝ που έχουν αποσρτρατευθεί.

Κατά ορισμένες πληροφορίες υπάρχει εμπλοκή ενός ναύτη που υπηρετούσε τη θητεία του με καταγωγή από την Κάλυμνο, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές.

Το ερώτημα είναι γιατί έκλεψαν τα πυρομαχικά. Οι έρευνες στρέφονται τώρα σε πιθανές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα όπου ενδέχεται να τα έχουν διοχετεύσει.

Ωστόσο ένα από τα ενδεχόμενα είναι να τα έχουν χρησιμοποιήσει για ιδιότυπη «διασκέδαση». Βεβαίως τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

Νέα Ανακοίνωση ΓΕΝ

Το ΓΕΝ εξέδωσε πριν λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση για την έρευνα στην Λέρο:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.