ΓΓ ΥΠΕΘΑ: «Συντονισμός» Επιτελείων με …τηλεκοντρόλ από τα 500 χλμ – Ο Αντώνης Οικονόμου ανοίγει γραφείο στη Θεσσαλονίκη


Πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα μπλογκ που ασχολείται με τα θέματα της άμυνας, την ενδιαφέρουσα είδηση ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

Αντώνης Οικονόμου, ετοιμάζει γραφείο στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη.

Κατά το δημοσίευμα πάντα, ως αιτιολογία που δόθηκε αρμοδίως, προφανώς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, είναι η επιθυμία του κυρίου Οικονόμου, να φέρει την… αποκέντρωση στο ΥΠΕΘΑ.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ήμασταν απόλυτα βέβαιοι για το πως θα έπρεπε να αντιδράσουμε διαβάζοντας την εξέλιξη, να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

Με την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και μετά την επιλογή της νέας πολιτικής ηγεσίας ακολούθησε και η επιλογή Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο

για δεύτερη φορά στην ιστορία του, συμπτωματικά το ίδιο πρόσωπο και αυτή την φορά αλλά τώρα με αυξημένες αρμοδιότητες καθ΄ όσον δεν θα ασχολείται μόνο με το πολιτικό προσωπικό

αλλά θα συντονίζει και τις Γενικές Διευθύνσεις (μέχρι ίσως κάποιος να μπορούσε να πει «καλά») και τα τρία Γενικά Επιτελεία.

Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι αρμοδιότητες συντονισμού υπερβαίνουν αυτές του ΥΦΕΘΑ ο οποίος έχει πολύ συγκεκριμένους τομείς.

Αυτό βεβαίως δικαιολογεί καλύτερα την επιθυμία του να επιδίδει ξίφη στους αποφοιτούντες των ΑΣΕΙ όπως του άρεσε να κάνει στην προηγούμενη θητεία του

και να υπάρχουν και σήμερα πλήθος αναρτήσεων στρατιωτικών στο πνεύμα «εγώ γιατί δεν πήρα ξίφος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου το έδωσε ο επικεφαλής του Πολιτικού Προσωπικού!».

Δεν στεκόμαστε στην ουσία των αναφερομένων, καθώς πέραν της ενασχόλησης με το πολιτικό προσωπικό, τα υπόλοιπα προκαλούν μάλλον θυμηδία.

Προφανώς, κρίθηκε ότι χωρίς την παρουσία γενικού γραμματέα και μάλιστα όχι απαραίτητα κάποιου σχετικού με τα στρατιωτικά, τα Επιτελεία δεν θα μπορούσαν… να συντονιστούν!

Τι να σου κάνει ένας Α/ΓΕΕΘΑ με σαράντα χρόνια υπηρεσίας όλα κι όλα στις ΕΔ;

Όποιος είχε τη φαεινή ιδέα, να γνωρίζει ότι μάλλον εκνευρισμό πέτυχε να δημιουργήσει, παρακωλύοντας το έργο των Επιτελείων.

Προφανώς καλείται πλέον να σιωπήσει για λόγους… εθνικού συμφέροντος.

Τέλος πάντων, αυτό αποφάσισαν, αυτός είναι ο γενικός γραμματέας και ευχόμαστε να τα πάει καλά με την αποστολή του.

Δεν πρόκειται να κάτσουμε να ασχοληθούμε, προς το παρόν, με τα σχόλια που ακούγονται ήδη στα Επιτελεία και αφορούν από το ύφος άσκησης της εξουσίας, μέχρι αυτή καθαυτή την ανάγκη παρεμβολής του ρόλου του.

Αντικείμενο του σημερινού μας σχολίου, είναι το ότι ο κύριος Οικονόμου, έκρινε αναγκαίο να δημιουργήσει γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

ΓΓ ΥΠΕΘΑ: «Συντονισμός» Επιτελείων από απόσταση….

Το πως θα συντονίζει τα Επιτελεία από 500 χιλιόμετρα απόσταση επίσης δεν θα μας απασχολήσει, καθότι εκτιμάται πως οι τελώντες υπό συντονισμό, μάλλον δε θα στενοχωριούνται κιόλας, εάν απουσιάζει.

Αρκεί βέβαια να μη στοιβάζονται φάκελοι στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, αναμένοντας μια ακόμα -άχρηστη εν προκειμένω- υπογραφή,

ή ένα σχόλιο το οποίο προφανώς περιττεύει εάν έχει περάσει από υπουργό, υφυπουργό και την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, μια και είναι για «συντονισμό»

άρα ο σχολιάζων έχει επιπλέον το πλεονέκτημα να μην έχει την ευθύνη λήψης απόφασης.

Οι «κακές γλώσσες» λοιπόν δίνουν και παίρνουν, ότι το πραγματικό κίνητρο του γενικού γραμματέα δεν είναι άλλο από το να βρίσκεται περισσότερες μέρες στο σπίτι

και το γραφείο του, καθώς κατοικεί στη συμπρωτεύουσα, ενώ εκεί επικεντρώνει και την επαγγελματική του δραστηριότητα. Πάντα με βάση το βιογραφικό του.

Μένοντας στο βιογραφικό του Αντώνη Οικονόμου, μπορεί διαβάζοντάς το να “μυρίζει” πολύ Δημόσιο, στο οποίο ως γνωστόν δεν είναι εύκολο να σταδιοδρομήσει κανείς ως “εξωτερικός συνεργάτης” (σ.σ. όχι δημόσιος υπάλληλος δηλαδή), καθώς οι θέσεις αυτές δεν καταλαμβάνονται… μέσω ΑΣΕΠ. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.defence-point.gr

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ 2 Ιουνίου: Φάκελλος ΕΜΘ