Γεραπετρίτης «αδειάζει» Στεφανή: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Το Μαξίμου φαίνεται ότι ξεκίνησε «αντεπίθεση» στα θέματα που προωθεί ο ΥΦΕΘΑ


Στρατιωτική Θητεία: Τέλος στα σενάρια για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έβαλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Alpha 9,89» και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα το γραφείο του ΥΦΕΘΑ διακινούσαν ειδήσεις για την επικείμενη αύξηση της θητείας, η οποία είναι μια αναγκαιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα είχε διαψευστεί δυο φορές από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, «πηγές» επανέφεραν το θέμα προπαγανδίζοντας την ανάγκη αύξησης της θητείας.

Σήμερα για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Επικρατείας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας προωθεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής από την εποχή που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ. Με την μέθοδο των διαρροών στον Τύπο, οι συνεργάτες του επιχειρούσαν 3-4 φορές τον χρόνο να πιέσουν την ηγεσία για αύξηση της θητείας.

Η αύξηση είναι αίτημα των Γενικών Επιτελείων, αλλά ποτέ στην Ελλάδα μεταπολεμικά δεν έχει σημειωθεί αύξηση.

Η θητεία από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και μετά υπόκειται μειώσεις, ενώ σε αυτό έχουν βοηθήσει οι προσλήψεις επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

 
Προηγούμενο άρθροΠολεμική Αεροπορία: Ισχυρή αποτροπή με χαμηλό κόστος
Επόμενο άρθροΕγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019 –  eregister.it.minedu.gov.gr
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).