Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με στρατιώτες & Στρατιωτικές σχολές ΕΣΣΟ Β 2020: Τι θα γίνει με τους νεοσύλλεκτους στον Έβρο που παρουσιάζονται την προσεχή Δευτέρα σε ΣΥΠΟ στην 16η και 12η Μεραρχία Γεραπετρίτης «αδειάζει» Στεφανή: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία Αύξηση μισθού κατά 344% για τους στρατιώτες! ΟΒΑ: Ποια προθεσμία λήγει σήμερα 17 Μαϊου ΚΕΥΠ στρατιώτης εθνόσημο ΑΣΔΥΣ

Γεραπετρίτης «αδειάζει» Στεφανή: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Το Μαξίμου φαίνεται ότι ξεκίνησε «αντεπίθεση» στα θέματα που προωθεί ο ΥΦΕΘΑ

Στρατιωτική Θητεία: Τέλος στα σενάρια για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έβαλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Alpha 9,89» και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα το γραφείο του ΥΦΕΘΑ διακινούσαν ειδήσεις για την επικείμενη αύξηση της θητείας, η οποία είναι μια αναγκαιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα είχε διαψευστεί δυο φορές από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, «πηγές» επανέφεραν το θέμα προπαγανδίζοντας την ανάγκη αύξησης της θητείας.

Σήμερα για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Επικρατείας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας προωθεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής από την εποχή που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ. Με την μέθοδο των διαρροών στον Τύπο, οι συνεργάτες του επιχειρούσαν 3-4 φορές τον χρόνο να πιέσουν την ηγεσία για αύξηση της θητείας.

Η αύξηση είναι αίτημα των Γενικών Επιτελείων, αλλά ποτέ στην Ελλάδα μεταπολεμικά δεν έχει σημειωθεί αύξηση.

Η θητεία από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και μετά υπόκειται μειώσεις, ενώ σε αυτό έχουν βοηθήσει οι προσλήψεις επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις.