Μείωση της ύλης: Πότε ανακοινώνεται Πανελλήνιες 2020 Εγγραφή στο πανεπιστήμιο 2019: Τι συμβαίνει με τις εγγραφές πρωτοετών Πανελλήνιες 2020: Σε ποια μαθήματα μειώνεται η ύλη - Αλλαγές Φοιτητικό επίδομα 1000 ευρώ - Αιτήσεις από σήμερα 4 Ιουνίου

Εγγραφή στο πανεπιστήμιο 2019: Τι συμβαίνει με τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών που έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά σε σχέση με πέρυσι

Ανησυχία προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται για την εγγραφή στο πανεπιστήμιο 2019 και όλοι ρωτάνε τι συμβαίνει με τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών.

Όλοι περιμένουν να ανοίξει από μέρα σε μέρα η πλατφόρμα του υπουρεγείου παιδείας για τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019.

Οι εγγραφές φοιτητών εδώ και λίγα χρόνια γίνονται ηλεκτρονικά συνεπώς, δεν χρειάζεται να παρουσιαστούν στα πανεπιστήμια όπου πέτυχαν.

Πέρυσι οι εγγραφές έγιναν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος έχουν σχεδόν παρέλθει αυτές οι ημερομηνίες και η πλατφόρμα  register.it.minedu.gov.gr του υπουργείου παιδείας παραμένει εκτός λειτουργίας.

Με την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας.

Από αυτή τη διαδικασία εξαιρούνται όσοι με τις Βάσεις 2019 «πέρασαν» στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.

Οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν δικό τους χρονοδιάγραμμα

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019 – Αλλοδαποί φοιτητές

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε.

θα γίνουν από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Η αναλυτική εγκύκλιος εγγραφών θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Βάσεις 2019: Σενάρια για «λουκέτα» σε σχολές – Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Αφού ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2019, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κερμαέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα σε Σχολές που δεν θα καταφέρουν να έχουν ικανοποιητικό αριθμό εισακτέων ως αποτέλεσμα της επαναφοράς της «βάσης του δέκα».

«Αν σε μια Σχολή κάποιος μπαίνει αποκλειστικά με 2 ή 3, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει να πληρώνει για τέτοιες σχολές»,

δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός, όταν ρωτήθηκε εάν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσανατολίζεται στην αναστολή Τμημάτων

που ενδεχομένως να αποψιλωθούν (ειδικά τα περιφερειακά τμήματα) από την επαναφορά της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

«Πιστεύω πως δεν θα φτάσουμε εκεί» έσπευσε να προσθέσει, εκτιμώντας ότι η «βάση του 10» θα οδηγήσει «στην αναβάθμιση του επιπέδου των φοιτητών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Όπως έχει προαναγγελθεί, η πρόταση αυτή θα συζητηθεί με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων μαζί με τη δυνατότητα να καθορίζουν τα ίδια τα ιδρύματα ακόμα και βάση υψηλότερη της κατώτατης.