Αλκιβιάδης Στεφανής: ΥΦΕΘΑ ή «Αρχηγός χωρίς στολή»; Στεφανής: Παίρνει θέση Υπαξιωματικούς - Απαντά στο ΣΑΣΜΥ Αλκιβιάδης Στεφανής: Γιατί καθυστερούν οι αρμοδιότητες του ΥΦΕΘΑ

Αλκιβιάδης Στεφανής: ΥΦΕΘΑ ή «Αρχηγός χωρίς στολή»; Ο τρόπος που έχει επιλέξει να κινείται ο ΥΦΕΘΑ ως πολιτικός προβληματίζει και παρακάμπτει την ιεραρχία.

Το «κοστούμι της πολιτικής» φαίνεται ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να φορέσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος μάλλον συμπεριφέρεται ως Αρχηγός παρά ως πολιτικός.

Μάλιστα δεν διστάζει να παρακάμψει την στρατιωτική ιρεαρχία, προκειμένου να επιτύχει όσα επιθυμεί. Τα παραδείγματα πολλά.

Από την πρώτη ημέρα που κάθισε στην καρέκλα του ΥΦΕΘΑ, προτιμούσε να παρακάμπτει τους αρχηγούς και να δίνει ο ίδιος εντολές απ’ ευθείας σε στελέχη των Γενικών Επιτελείων.

Αυτό έχει προκαλέσει πολλές φορές τη δυσαρέσκεια όχι μόνο των Αρχηγών. Τα μαντάτα έχουν φθάσει και στο Μαξίμου, όπου υπάρχει προβληματισμός μετά το κύμμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι προτάσεις του για Σώμα Υπαξιωματικών, Αύξηση της Θητείας και δημιουργία Εθνοφυλακής.

Σήμερα στη Ρόδο ο Αλκιβιάδης Στεφανής εγκαινιάζει νέα τακτική: Έχει καλέσει τα στελέχη που βρίσκονται στο νησί να πάνε στην έδρα της 95 ΑΔΤΕ και να του κάνουν τα παράπονα που έχουν!

Δεν γνωρίζουμε εάν θα έχει μπλοκάκι να σημειώνει, ή εάν αυτή την δουλειά θα την κάνει κάποιος συνεργάτης του που θα παρακολουθεί την συζήτηση.

Είναι όμως αυτό δουλειά για έναν υφυπουργό σε ένα στρατόπεδο; Μήπως προσπαθεί να υποκαταστήσει τους αρχηγούς οι οποίοι από το νόμο έχουν αυτό τον ρόλο;

Μάλιστα στα Γενικά Επιτελεία λειτουργούν για τον σκοπό αυτό τα γραφεία μέριμνας προσωπικού.

Αυτά μάλιστα μάλλον στοχεύει να τα ανταγωνιστεί ευθέως καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα το Armyvoice.gr έχει ιδρύσει στο γραφείο του ένα εσωτερικό «γραφείο ΥΦΕΘΑ Κοινωνικής Πρόνοιας» το οποίο μάλιστα διαθέτει e-mail και δέχεται τα παράπονα των στελεχών και όχι μόνο.

Το e-mail του γραφείου, έχει το όνομα «SocialWelfare YFETHA» στα αγγλικά (!) , δηλαδή γραφείο κοινωνικής πρόνοιας και σε αυτό δέχεται τα διάφορα «ερωτήματα».

Η ύπαρξη αυτού του «γραφείου» παρακάμπτει ευθέως την στρατιωτική ιεραρχία.

Δεν γνωρίζουμε εάν δέχεται και αιτήματα και εάν αυτό αποτελεί μια «μαγιά» για την δημιουργία εκλογικής πελατείας, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να έχει πολιτικό γραφείο.

Ενδέχεται όμως να επιθυμεί να πολιτευτεί κι έτσι το γραφείο αυτό προσφέρεται για την δημιουργία μιας καλή εκλογικής βάσης.

Πάντως για πολλά χρόνια τέτοιου είδους γραφεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ονομάζονταν διαφορετικά και μάλλον με αρνητικό πρόσημο.

Ιδού ένα από τα e-mail που υπέπεσε στην αντίληψή μας