ΥΦΕΘΑ: Έμαθε για νυχτερινές αποστολές – Όχι για τα απλήρωτα νυχτερινά σε μονάδες της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού

Τα συγχαρητήρια του νέου ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή έλαβε το προσωπικό του ΣΥΑΣ μεταξύ άλλων για την εκτέλεση αποστολών ημέρα και νύκτα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την οποία γίνονται γνωστές οι επισκέψεις του ΥΦΕΘΑ.

Διαβάζοντάς την σκεφτήκαμε ότι τα συγχαρητήρια δεν είναι αρκετά, καθώς όπως γνωρίζει από την προηγούμενη θητεία του στο ΓΕΣ (ή τουλάχιστον οφείλει να γνωρίζει) η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την εφαρμογή νυχτερινής αποζημίωσης αλλά δεν τον εφάρμοσε ποτέ.

Οι στρατιωιτκοί δηλαδή, είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν την εργασία τους τη νύχτα χωρίς αμοιβή!

Και δεν μιλάμε φυσικά για την περίοδο που πολέμου και για το καθήκον τους, αλλά για την περίοδο της ειρήνης όπου η εργασία θα πρέπει να αμοίβεται.

Είναι καλά τα ευχολόγια και οι απαστράπτουσες φωτογραφίες, αλλά πέραν των ευχών θα έπρεπε να ανακοινώσει και τι είπε σε αυτό το προσωπικό που εργάζεται νύχτα και ημέρα και βλέπει την πολιτεί να μην εφαρμόζει το νόμο που η ίδια ψήφισε.

Κι επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση κακώς -κάκιστα έπραξε σε αυτό το θέμα, δεν είναι ο,τι  καλύτερο η νέα κυβέρνηση να διαιωνίσει την κατάσταση.

Θα απονάμαμε τα εύσημα στον νέο ΥΦΕΘΑ εάν μαζί με  τις ευχές του ανακοίνωνε και χρονοδιάγραμμα επανόρθωσης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις σε Στρατιωτικές Μονάδες και Υπηρεσίες στην Αττική.

Αρχικά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ,

επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (ΚΕΦΠ), που λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά (ΝΝΠ).

Ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου και ακολούθησε συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό για τις σύγχρονες προκλήσεις και τη στοχοθεσία που έχει τεθεί και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρακολούθησε την εξ απόστασης παροχή θεραπευτικής παρέμβασης σε περιστατικό σε ακριτικό νησί του Αιγαίου, μέσω τηλεδιάσκεψης,

δυνατότητα η οποία αναπτύχθηκε από το προσωπικό του Κέντρου και παρέχεται, κατόπιν αξιολόγησης, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ικανοποιημένος από την αξιοθαύμαστη προσπάθεια που καταβάλλει το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου,

το οποίο προέρχεται από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και το Λιμενικό Σώμα,

εξήρε το έργο που συντελείται στα δεκατρία έτη της αδιάλειπτης λειτουργίας του.

Επισήμανε τη δεδομένη και αμέριστη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία που έχει ως αποστολή τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Ακολούθως, μετέβη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Πάχη Μεγάρων, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (ΣΥΑΣ).

Ο Υφυπουργός, συζήτησε με τη Διοίκηση του Συγκροτήματος για μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην υποστήριξη και συντήρηση των πτητικών μέσων, καθώς και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων του ΣΥΑΣ.

Τέλος, δράττοντας την ευκαιρία της επίσκεψής του, συνεχάρη το προσωπικό του ΣΥΑΣ για την άριστη απόδοση στο διττό τους έργο, δηλαδή,

στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές δραστηριότητες και τη σημαντική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, με την εκτέλεση αποστολών ημέρα και νύκτα, σε τομείς όπως οι αεροδιακομιδές και η αεροπυρόσβεση.