Παναγιωτόπουλος: Στήριξη στην ηγεσία του ΠΝ για Λέρο -Σενάρια κρίσεων Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: €1,5 εκ χρέος στη ΔΕΗ - Αποκάλυψη ΥΕΘΑ Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) Συγκαλεί την Πέμπτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος Λήξη θητείας 5 συνεργατών Καμμένου - Αποστολάκη με υπογραφή ΥΕΘΑ Ο ΥΕΘΑ στην Κύπρο την επέτειο της τουρκικής εισβολής - Τι θα συζητήσει

Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) Συγκαλεί την Πέμπτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές στα Γενικά Επιτελεία

Ολοκληρώνει αύριο τις επισκέψεις του σε ΑΤΑ και 1η Στρατιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου και την ΑΣΔΕΝ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά και τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπέραρχο Μπλιούμη.

Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Φλώρος  θα ενημερώσει το νέο ΥΕΘΑ για την αποστολή, το επιχειρησιακό έργο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει,

καθώς και για θέματα που αφορούν την μείζονα διοίκηση και τους σχηματισμούς που υπάγονται σε αυτήν όπως το Γ’ Σώμα Στρατού και το Δ’ Σώμα Στρατού. 

Ανάλογη ενημέρωση θα κάνει για το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ο  Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Μπουρολιάς.

Έτσι θα έχει ενημερωθεί από τους βασικούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τα θέματα που τους αφορούν. Με αυτό δεδομένο, την Πέμπτη έχει συγκαλέσει το Συμβούλιο Άμυνας για να ακούσει τι λένε τα Γενικά Επιτελεία και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr το Συμβούλιο Άμυνας ΣΑΜ θα πραγματοποιηθεί πλην απροόπτου την Πέμπτη το απόγευμα.

Το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ)

Το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) αποτελεί το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε θέματα

  • δομής δυνάμεων,
  • εξοπλιστικών και ερευνητικών προγραμμάτων,
  • προϋπολογισμού και προγράμματος δημοσίων επενδύσεων
  • και εκτίμησης καταστάσεων που, ενδεχομένως, επηρεάσουν την ασφάλεια ή τις σχέσεις της Χώρας με άλλα κράτη.

Συγκροτείται από τον ΥΕΘΑ, τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και τυχόν άλλα πρόσωπα που μπορεί να κληθούν από τον ΥΕΘΑ.