Στρατοδικείο Ιωαννίνων: Επαναλειτουργία με απόφαση ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου – Αναστέλει την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος 

Παράταση στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος με το οποίο καταργείται το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, δίνει η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η παράταση δίνεται για ένα χρόνο και μέσα σε αυτό το διάστημα θα επαναξεταστεί εάν θα πρέπει να κλείσει ή εάν θα πρέπει να καταργηθεί το προεδρικό διάταγμα που έβαζε «λουκέτο» στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων.

Θερμός υποστηρικτής του «λουκέτου» ο απελθών πρόεδρος του αναθεωρητικού δικαστηρίου αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γώγος, ο οποίος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη ΛΑΕΔ την  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, το παρουσίασε ως ένα από τα έργα του.

«Με προεδρικό διάταγμα καταργήθηκε το Στρατοδικείο-Ναυτοδικείο-Αεροδικείο Ιωαννίνων και οι μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του μεταφέρονται στα στρατιωτικά δικαστήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λάρισας», είπε χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση προφανώς έχει αντίθετη άποψη και με την κίνηση της αναστολής εκτέλεσης του προεδρικού διατάγματος, δείχνει ότι μάλλον θα συνεχίσει την λειτουργία του.

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com