Στρατοδικείο Ιωαννίνων

Στρατοδικείο Ιωαννίνων: Επαναλειτουργία με απόφαση ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου – Αναστέλει την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος 

Παράταση στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος με το οποίο καταργείται το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, δίνει η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η παράταση δίνεται για ένα χρόνο και μέσα σε αυτό το διάστημα θα επαναξεταστεί εάν θα πρέπει να κλείσει ή εάν θα πρέπει να καταργηθεί το προεδρικό διάταγμα που έβαζε «λουκέτο» στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων.

Θερμός υποστηρικτής του «λουκέτου» ο απελθών πρόεδρος του αναθεωρητικού δικαστηρίου αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γώγος, ο οποίος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στη ΛΑΕΔ την  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, το παρουσίασε ως ένα από τα έργα του.

«Με προεδρικό διάταγμα καταργήθηκε το Στρατοδικείο-Ναυτοδικείο-Αεροδικείο Ιωαννίνων και οι μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του μεταφέρονται στα στρατιωτικά δικαστήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λάρισας», είπε χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση προφανώς έχει αντίθετη άποψη και με την κίνηση της αναστολής εκτέλεσης του προεδρικού διατάγματος, δείχνει ότι μάλλον θα συνεχίσει την λειτουργία του.