ΣΑΣΜΥ: Να γιατί συσπειρώνει τους στρατιωτικούς – Ακόμα και τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου προτείνει αλλαγές και διεκδικεί δικαιώματα


Γράφαμε πρόσφατα ότι οι στρατιωτικοί ξύπνησαν και στρέφουν την πλάτη σε ορισμένους  συνδικαλιστές οι οποίοι προσπαθούν «γλύφοντας και έρποντας» να επιβληθούν ως εκπρόσωποι των στρατιωτικών.

Με τακτικές όπως αυτή της προσκόλησης σε κομματικά γραφεία, της δημοσιοποίησης φωτογραφιών αγκαλιά με πολιτικούς για να αποκτήσουν υπόσταση μέσα από αυτούς

και με διαρκείς αγωγές κατά συναδέλφων τους, επιχείρησαν να δημιουργήσουν θόρυβο και να ελέγξουν τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, χωρίς να έχουν κερδίσει ούτε έναν αγώνα για τους συναδέλφους τους.

Αυτά οι στρατιωτικοί τα σημειώνουν και τώρα στρέφουν την πλάτη τους σε όλους αυτούς πουμπερδεύουν τον συνδικαλισμό με τα προσωπικά τους ωφέλη.

Πολλοί είναι αυτοί που συζητούν ήδη τη δημιουργία νέων σχημάτων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των στρατιωτικών και όχι την προβολή του εκάστοτε ΔΣ της ομοσπονδίας και το αμετάθετο για ορισμένους.

Όπως έχει ήδη γράψει το Armyvoice.gr ένα μεγάλο ρεύμα στρατιωτικών στρέφεται προς τον ΣΑΣΜΥ, ο οποίος δεν είναι μεν συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά ήδη εμφανίζει μαχητικότητα στις διεκδικήσεις του.

Τα μέλη του δεν έχουν σκοπό να στρογγυλοκαθίσουν σε υπουργικά γραφεία και να βγάζουν φωτογραφίες με υπουργούς και βουλευτές, ούτε να διεκικήσουν το αμετάθετο για τους εαυτούς τους.

Ο ΣΑΣΜΥ μελέτησε τα προβλήματα και προτείνει με συγκεκριμένα επιχειρήματα την αναπροσαρμογή του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Θυμηθείτε ποιος και πώς το πρότεινε, γιατί δεν αποκλείεται σύντομα κάποιοι να τον αντιγράψουν.

Δείτε την ανακοίνωσή του:

Realshave.gr

Σε καθημερινή βάση ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) γίνεται δέκτης προβληματισμών που σχετίζονται με ζητήματα της καθημερινότητας μελών του Συνδέσμου και συναδέλφων αποφοίτων της ΣΜΥ,

πολλά εκ των οποίων είναι χρονίζοντα θέματα οικονομικής φύσεως και απαιτούν επίλυσης το συντομότερο δυνατόν.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αναθεώρηση του πλαισίου βάσει του οποίου ρυθμίζεται το ύψος του Εκπαιδευτικού Επιδόματος, ώστε να εναρμονίζεται με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και το σύγχρονο κόστος ζωής.

Οι δραματικές εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει επιβάλουν την προσαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σε μια μεταλλαγμένη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις απ’ ότι πριν 25 και πλέον χρόνια.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διασύνδεσής του με το ισχύον νέο ειδικό μισθολόγιο, τόσο για λόγους αναλογικότητας, όσο και αντιπροσωπευτικότητας και διασφάλισης δικαίου αποτελέσματος.

Κατόπιν των παραπάνω, ο ΣΑΣΜΥ απέστειλε έγγραφο στον κ. ΥΕΘΑ προτείνοντας ως βάση υπολογισμού του Εκπαιδευτικού Επιδόματος, σε περίπτωση μετακίνησης πέραν των 60 χλμ από την έδρα της μονάδας υπηρέτησης,

ο υπολογισμός της αποζημίωσης για απουσία συνολικής διάρκειας όχι μεγαλύτερης των έξι (6) μηνών, καταργουμένων τυχόν άλλων πρόσθετων αποζημιώσεων (ΗΕΕ), πλην των οδοιπορικών εξόδων για τις μετακινήσεις που απαιτούνται, να γίνεται σε συσχέτιση με τον κατεχόμενο Βασικό Μισθό (μεταβλητή παράμετρος), όπως παρακάτω:

α. Για εκπαίδευση διάρκειας όχι μεγαλύτερης των τριάντα (30) ημερών, βάσει του τύπου Βασικός Μισθός (Χ) κοινό συντελεστή 0,01 (Χ) ημέρες εκπαίδευσης.

β. Για εκπαίδευση διάρκειας πέραν του (1) μηνός και μέχρι έξι (6) μήνες, βάσει του τύπου Βασικός Μισθός (Χ) κοινό συντελεστή 0,02 (Χ) ημέρες εκπαίδευσης.

Ο ΣΑΣΜΥ εκτιμά πως η συγκεκριμένη νομοτεχνική παρέμβαση, δύναται να σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή όπου θα αποκατασταθούν ορισμένες από τις αδικίες που προκλήθηκαν στο παρελθόν, από την αδιαφορία της Πολιτείας και την αδέξια δημοσιονομική προσαρμογή, που κατ’ εξοχήν έπληξε τον κλάδο των στρατιωτικών.
Προηγούμενο άρθροΈνωση Ατλαντικού Συμφώνου: Μια ελληνική επιτυχία
Επόμενο άρθροΤζόκερ Κλήρωση 11/8/2019 Τυχεροί αριθμοί Joker-Αποτελέσματα TZOKER
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).