Σαμοθράκη: Πυρκαγιά στην Καμαριώτισσα κοντά στο ΤΔ 41 ΣΠ – Μάχη με τις φλόγες δύνουν κάτοικοι και στρατιωτικό προσωπικό

Φωτιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Καμαριώτισσα στη Σαμοθράκη ξέσπασε απόψε και έχει κινητοποιήσει το νησί και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο στρατόπεδο του ΤΔ 41 ΣΠ.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το νησί αναφέρουν ότι οι φωτιές έχουν αντιμετωπιστεί, ωστόσο περισσότερα θα γίνουν γνωστά με το πρώτο φως της ημέρας και αν χρειαστεί στο νησί θα μεταβούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Δέκα πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια υδροφόρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το στρατόπεδο του ΤΔ 41 ΣΠ στην Καμαριώτισσα.

Το ΤΔ 41 ΣΠ στη Σαμοθράκη

 

Στις 20 Φεβ 2004 η ΤΔ/289 ΤΠ με διαταγή του ΓΕΣ, αναδιοργανώθηκε σε ΤΔ/41ΣΠ «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» με έδρα  την Νήσο Σαμοθράκη.

Το Σύνταγμα σήμερα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις επιχειρησιακές απαιτήσεις που επιβάλλονται από τις σύγχρονες συνθήκες διεξαγωγής πολέμου, αφού πρωταρχικό μέλημά του είναι η συνεχής διατήρηση των δυνάμεών του σε υψηλά επίπεδα μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η εκπαίδευση, ο άρτιος εξοπλισμός του με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα και μέσα που επιδρούν πολλαπλασιαστικά στη μαχητική του ικανότητα και η συντήρησή τους,

καθώς και το ηθικό και οι ικανότητες των στελεχών του, συνιστούν την αξιόπιστη αποτρεπτική του ισχύ και εγγυώνται αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε πρόκληση και ανταπόδοση αποφασιστικού πλήγματος εθνικής επιλογής.

Το Σύνταγμα σήμερα επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εκπαίδευση, στην αξιοποίηση των οπλικών του συστημάτων και μέσων καθώς επίσης και στην ανύψωση και διατήρηση του ηθικού του προσωπικού του σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του στρατού, σε συνεργασία με τους τοπικούς
φορείς, συνεισφέρει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας,

ιδιαίτερα σε περιοχές όπου οι δυνατότητες παρέμβασης είναι περιορισμένες και στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Σαμοθράκης,

με γνώμονα πάντοτε τη διατήρηση υψηλού βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων του.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»