Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν Ξενοδοχεία

Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα ξενοδοχεία – Ρίψεις νερού από ελικότερα με το πρώτο φως της ημέρας

Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Μεσόκαμπος στη Σάμο ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα ξενοδοχεία.

Σήμερα ο πρωί άρχισαν από νωρίς ρίψεις νερού από δυο ελικόπτερα ενώ σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής σήμερα παρουσιάζει καλή εικόνα.

Οπως τονίστηκε δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αρκετές εστίες. Και αυτές θέλουν να σβήσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να ελεγχθεί πλήρως η μεγάλη φωτιά.

Να σημειωθεί πως χθες μαζί με τους ενοίκους των ξενοδοχείων στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου μεταφέρθηκαν και κάτοικοι του Μεσόκαμπου.

Σπίτια δεν απειλήθηκαν αλλά ο καπνός ήταν τόσο έντονος  που αλλοίωσαν τις προσόψεις κάποιων κτισμάτων.

Οι τουρίστες οδηγήθηκαν με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου Σάμου με λεωφορεία στο δημοτικό γυμναστήριο Πυθαγορείου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δυο ελικόπτερα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.