Πτώση ελικοπτέρου: Συμμετοχή στη διερεύνηση ζητά η LEONARDO Ελικοδρόμιο Γαλατά - Ομολογία πιλότου: «Κι εγώ τη γλίτωσα παρά τρίχα»

Πτώση ελικοπτέρου: Συμμετοχή στη διερεύνηση ζητά η κατασκευάστρια εταιρία LEONARDO – Επιστολή της εταιρίας ενημερώνει για το ατύχημα με το A-109

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Πτώση ελικοπτέρου: Πλήρη υποστήριξη στις Αρχές που θα διερευνήσουν το ατύχημα του ελικοπτέρου A-109 της εταιρίας IFLY στον Πόρο προσφέρει με έγγραφό της η εταιρία Leonardo που κατασκευάζει τα ελικόπτερα A-109.

Στο τραγικό δυστύχημα που έγινε στις 20 Αυγούστου είχε νεκρούς δυο Ρώσους επιβάτες και τον απόστρατο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Ταξίαρχο ε.α. Νίκο Καρυστινό.

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της κατασκευάστριας εταιρίας Giovanni Cecchelli και εκφράζει τα ειλικρινή συλληπητήρια προς την οικογένεια.

Παράλληλα ειδοποιεί όλους τους άλλους χρήστες των ελικοπτέρων Α-109 ότι θα τους κρατήσει ενήμερους για τις εξελίξεις και δηλώνει ότι η εταιρία προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στην διερεύνηση του δυστυχήματος ώστε να πέσει άπλετο φως στα αίτια που το προκάλεσαν.

Δεν γνωρίζουμε εάν από την ελληνική πλευρά έχει γίνει αποδεκτή η προσφορά της εταιρίας και η συμμετοχή διερευνητών από την εταιρία στη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ωστόσο οφείλουμε να μεταφέρουμε τις παρατηρήσεις ειδικών στη διερεύνηση των ατυχημάτων, πως κατά την ανάσυρση του ελικοπτέρου από το βυθό θα έπρεπε να είναι παρών διερευνητής ατυχημάτων ώστε να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Ελπίζουμε να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Δείτε την επιστολή της εταιρίας Leonardo.