Πτώση ελικοπτέρου: Ποιος ήταν ο απόστρατος πιλότος Νίκος Καρυστινός

Πτώση ελικοπτέρου: Ποιος ήταν ο απόστρατος πιλότος Νίκος Καρυστινός που έχασε τη ζωή του πετώντας το ελικόπτερο Α-109 της εταιρίας IFLY

Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας από την 53 σειρά ιπταμένων ήταν ο Νίκος Καρυστινός ο οποίος έχασε τη ζωή του με το ελικόπτερο A-109 της εταιρίας IFLY σήμερα στον Πόρο.

Ο Νίκος Καρυστινός πετούσε ελικόπτερα Α-109 έως το 2008 και μάλιστα είχε διατελέσει μοίραρχος των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ. Αποστρατεύθηκε ως σμήναρχος το 2017 και έκτοτε ιδιώτευσε.

Πρόσφατα προσλήφθηκε από την εταιρία IFLY με έδρα τα Μέγαρα και επαναδιατέθηκε στον τύπο του ελικοπτέρου ως κυβερνήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε πάνω από ένα μήνα.

Στην εταιρία μάλιστα έχουν προσληφθεί αρκετοί απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Νίκος Καρυστινός ήταν πατέρας τριών παιδιών, δυο αγοριών και ενός κοριτσιού.

Πέρυσι το καλοκαίρι παντρεύτηκε εκ νέου και κατά τραγική ειρωνία η σύζυγός του είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από ανέλεμες στιγμές τους πριν λίγες μόλις ημέρες.

Η ανακοίνωση της εταιρίας IFLY

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.

Θρήνος από τους συναδέλφους του

Αβάσταχτος ο πόνος για τους συναδέλφους του Νίκου Καρυστινού, οι οποίοι τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο