ΠΟΜΕΝΣ εναντίον ΣΑΣΜΥ με «ξεκατίνιασμα» μέσω Facebook – Την παραίτηση ηγετικού στελέχους του ΣΑΜΥ ζητάει συνδικαλιστής – Φοβούνται τη δυναμική του συνδέσμου

Φοβερά και τρομερά πράγματα συμβαίνουν στον χώρο του στρατιωτικού συνδικαλισμού, και έρχονται να επιβεβαιώσουν τα δημοσιεύματά μας ότι «κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Αρχισυνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ δείχνει να απειλείται από την δυναμική που έχει αναπτύξει ο ΣΑΣΜΥ, και μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Armyvoice.gr ζητά -μέσω Facebook- την παραίτηση του Λογαχού Κουκουράβα από το ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ.

Από όσα αναφέρει ο ίδιος, δεν φαίνεται να την ζήτησε μέσα από τα όργανα της ΠΟΜΕΝΣ – ή τουλάχιστον δεν επικαλείται κάτι τέτοιο- αλλά μέσα από μια μακροσκελή δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και  ως «ξεκατίνιασμα».

Ο Αρχισυνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ, Ηλίας Κολλύρης, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook σε δημόσια θέα, εξαπολύει δριμύα επίθεση εναντίον του Λοχαγού Κουκουράβα υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι του προσέφεραν μια θέση στην ΠΟΜΕΝΣ αλλά αυτός δεν έκανε κάτι γι αυτήν.

Επικαλείται το καταστατικό της ΠΟΜΕΝΣ  με βάση το οποίο θα έπρεπε «να προτείνει και να προωθεί προτάσεις για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των εξ ΑΣΣΥ προερχόμενων στελεχών ( χρόνος διοίκησης – βαθμολογική εξέλιξη – ασφαλιστικό – σειρές 1990-1992 και πολλά άλλα)».

Αντί αυτού όπως υποστηρίζει προωθεί τα προβλήμματα των στελεχών που προέρχονται από την ΣΜΥ, μέσω του συλλόγου αποφοίτων της Σχολής που ιδρύθηκε.

Συνεπώς ο αρχισυνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ θεωρεί τον ΣΑΣΜΥ ανταγωνιστική οργάνωση, παραβλέποντας ότι καμία σχέση δεν έχει με συνδικαλιστική οργάνωση,

κάτι που μας επιτρέπει να αντιληφθούμε ότι όπως γράφαμε και χθες υπάρχουν διάφοροι συνδικαλιστές που φοβούνται ότι οι στρατιωτικοί στρέφουν τις πλάτες τους στα συνδικαλιστικά σχήματα

και αναζητούν αλληλεγγύη μέσα από άλλα σχήματα που δεν είναι συνδικαλιστικά.

Ο ΣΑΣΜΥ έχει αγκαλιάσει όλους τα στελέχη που προέρχονται από τη ΣΜΥ και συνεπώς είναι η μεγαλύτερη ίσως πηγή στελεχών για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αυτό εξηγεί ίσως και τον φόβο ορισμένων συνδικαλιστών ότι εάν πάψουν να εγγράφονται στις υπάρχουσες συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτές θα αποδυναμωθούν.

Αντί θα επιτίθενται στον ΣΑΣΜΥ, θα έπρεπε μάλλον να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν τι δεν πάει καλά και οι στρατιωτικοί στρέφουν τις πλάτες τους σε ορισμένους συνδικαλιστές.

Ο στρατιωτικός συνδικαλισμός και οι κατηγορίες των συνδικαλιστών

Δυστυχώς από τότε που εφαρμόστηκε ο στρατιωτικώς συνδικαλισμός, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συνδικαλιστές πολλών και διαφόρων κατηγοριών. Υπάρχουν αυτοί που ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους τους και αθόρυβα κάνουν όσα το καθήκον τους επιτάσσει.

Αυτοί είναι και όσοι απολαμβάνουν τον σεβασμό των συναδέλφων τους και δύσκολα θα τους δεις να προσβάλουν στρατιωτικούς.

Υπάρχουν και άλλοι που είναι πιο θορυβώδεις κυρίως για να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, είναι κυρίως ανασφαλείς και στην προσπάθειά τους να αναδειχθούν επιτίθενται εναντίον συναδέλφων τους, με αγωγές δημόσιους χαρακτηρισμούς και πολλά άλλα, το οποίο όμως τους απαξιώνει στα μάτια των συναδέλφων τους.

Υπάρχουν επίσης και συνδικαλιστές που αγκαλιάζουν πολιτικούς επιδιώκοντας προσωπικά οφέλη. Πολλοί από αυτούς αρέσκονται να βγαίνουν φωτογραφίες αγκαλιά με τους πολιτικούς για να επιδείξουν ότι κάτι σημαντικό κάνουν.

Δεν είδαμε ωστόσο κάποιον απολογισμό πεπραγμένων πέραν από αστείες ανακοινώσεις που μάλλον θεωρούν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς και προσπαθούν να τους πουλήσουν χάντρες

και λένε συνήθως ότι με διαμεσολάβηση της τάδε ή της δείνα ομοσπονδίας επέτυχαν να πάρουν άδεια οι στρατιωτικοί πχ τα Χριστούγεννα (κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο χωρίς τη δική τους διαμεσολάβηση).

Το λέμε και το ξαναλέμε διαρκώς. Συνδικαλισμός δεν σημαίνει έλεγχος και αξιώματα. Σημαίνει να είσαι κοντά στον συνάδελφο όταν το χρειάζεται. Εκεί ίσως είναι που κάποιοι χάνουν το παιχνίδι και τρέμουν για το μέλλον. Όχι του συνδικαλισμού, αλλά το δικό τους…

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Παράταση για τις αιτήσεις στο ΗΔΙΚΑ ΚΟΤ
Επόμενο άρθροΑλκιβιάδης Στεφανής – Αρμοδιότητες: Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).