Ο ΥΕΘΑ και η έκπληξη στο βιβλίο επισκεπτών στην 20η Μεραρχία

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και η έκπληξη στο βιβλίο επισκεπτών στην 20η μεραρχία στην Καβάλα – Τι παρατήρησε όταν πήγε να γράψει τις εντυπώσεις του

Το στρατόπεδο «Καρακώστα», το οποίο είναι η έδρα για την 20η Μεραρχία επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του υπουργού.

Ως βουλευτής Καβάλας είχε επισκεφθεί το κτίριο σε κάποιες εκδηλώσεις, αλλά με την ιδιότητα του ΥΕΘΑ στην εκλογική του περιφέρεια ήταν η πρώτη φορά και όπως ο ίδιος είπε ήταν χαρά και τιμή του αυτή η επίσκεψη.

Είθισται σε τέτοιες επισκέψεις οι επίσημοι να αποτυπώνουν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών της Μεραρχίας.

Όταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος άνοιξε το βιβλίο για να υπογράψει, ένιωσε μια έκπληξη. Ο τελευταίος που είχε υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ήταν ένας αμερικάνος στρατηγός το 1965!

Βεβαίως από τότε έως σήμερα υπήρξαν κάποιες επίσημες επισκέψεις, αλλά όπως φαίνεται όχι  στην Καβάλα, αλλά στις περιοχές που είχε αναπτυχθεί κατά καιρούς η 20η Μεραρχία.

Η τελευταία φωτογραφία που υπάρχει από επίσημη επιθεώρηση στην 20η Μεραρχία είναι από τη Θεσσαλονίκη όπου ο Αντώνης Δροσογιάννης, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός Εθνικής Άμυνας  επιθεωρεί τα άρματα όρθιος πάνω σε τζιπάκι.

Η φωτογραφία του Νίκου Παναγιωτόπουλου που βλέπετε είναι από τη στιγμή που υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη. Δεν βρήκαμε κάποια δημοσιοποιημένη φωτογραφία από τη στιγμή που υπογράφει στην Καβάλα.