Νυχτερινή Αποζημίωση: Κάτι τρέχει! Ερώτηση από τη «γαλάζια» βουλευτή Ζέττα Μακρή που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός

Το να καταθέτει βουλευτής της συμπολίτευσης ερώτηση για να ελέγξει τον υπουργό πάνω σε θέματα που αφορούν το προσωπικό δεν είναι συνηθισμένο και σίγουρα η κίνηση της βουλευτού Μανγησία Ζέττας Μακρή έχει κάποιο υπόβαθρο.

Η κ. Μακρή έφερε στην Βουλή το πρόβλημα που ανέδειξε με ανακοίνωσή της και επισοτλή προς τους βουλευτές τη ΕΣΠΕ Θεσσαλίας και αφορά την μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αναδεικνύει, είναι η ψήφιση νυχτερινής αποζημίωσης για το προσωπικό, την οποία έφερε στην Βουλή ο πρώην υπουργός Πάνος Καμμένος, πλην όμως δεν την εφάρμοσε ποτέ, με αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα κυριολεκτικά, οι στρατιωτικοί να απωλέσουν εργασιακά δικαιώματα και έσοδα από τον οικογενιακό τους προϋπολογισμό.

Η νέα πολιτική ηγεσία θα τολμήσει άραγε κάποια αλλαγή; Το γεγονός ότι η βουλευτής από την κυβερνητική παράταξη έφθασε στο σημείο να ελέγξει τον υπουργό εθνικής άμυνας μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι μάλλον δείγμα ότι ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ετοιμάζει εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της  Ζέττας Μακρή: 

Σε κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή,

μετά από επιστολή που της απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.) σχετικά με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας περί ημερησίων αποζημιώσεων,

καθορισμού ανωτάτου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθώς και όρων απαλλαγής για κάθε 24ωρη υπηρεσία διανυκτέρευσης των στρατιωτικών.

Η Βουλευτής, αντιλαμβανόμενη το δίκαιο του αιτήματος και γνωρίζοντας την αυταπάρνηση που δείχνουν οι Έλληνες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των ΕΔ,

προχώρησε στην κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο ώστε να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις στα όσα διαλαμβάνονται στο έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.