ΛΑΦ Θεσσαλονίκης: Έφαγαν «πόρτα» λόγω …βερμούδας – Υπάρχει dress code στις στρατιωτικές λέσχες ανάλογα με τις οδηγίες της διοίκησης του σχηματισμού

Ενδυματολογικοί κανόνες φαίνεται πως ισχύουν στις στρατιωτικές λέσχες και πολλές φορές λειτουργούν απαγορευτικά για την είσοδο των μελών τους σε αυτές.

Αν και δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάποιος ενιαίος κανονισμός για την ενδυμασία στις στρατιωτικές λέσχες, φαίνεται πως υπάρχουν άτυποι κανόνες οι οποίοι τηρούνται ανάλογα με την στρατιωτική λέσχη και τον σχηματισμό.

Μήπως όμως μερικές φορές γινόμαστε υπερβολικοί;

Αφορμή που τα γράφουμε αυτά στάθηκε το περιστατικό που μας μεταφέρει σύζυγος στρατιωτικού και συνέβη στην ΛΑΦ Θεσσαλονίκης:

«Πριν μερικές μέρες, μαζί με όλη την οικογένειά μου, ερχόμενοι από τις διακοπές μας στην Χαλκιδική,- ντυμένοι με απλές ενδυμασίες, καθημερινότητας, όχι τις ενδυμασίες που φοράνε στην θάλασσα, αλλά της πόλης,

απλά, ο σύζυγός μου φορούσε παντελόνι καλό βερμούδα, όχι όπως προείπα της θάλασσας αλλά της πόλης,- είπαμε να κάνουμε μια στάση στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη για βόλτα στην Λεωφόρο Νίκης για καφεδάκι!

Ενώ λοιπόν κάναμε την βόλτα μας, ήπιαμε τα καφεδάκια και τους χυμούς μας, αποφασίσαμε λίγο πριν της 13:00 να πάμε για φαγητό στην ΛΑΦ Θεσσαλονίκης.

Χαλαρά, περπατώντας στην παραλιακή, με ωραία διάθεση όλοι μας, φτάσαμε στην ΛΑΦ του “Λευκού Πύργου.”

Φτάνοντας λοιπόν στην είσοδο της ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, ο σύζυγός μου όπως κάνει πάντα, έδειξε την στρατιωτική του ταυτότητα στον στρατονόμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στην είσοδο υποδοχής!

Ο στρατονόμος μας λέει ευγενικά:”Λυπάμαι δεν μπορείτε να περάσετε κύριε! Δεν επιτρέπεται η βερμούδα!” Φυσικά ο σύζυγός μου ούτε να το σχολιάσει λόγω της ιδιότητάς του, είπε: “Έγινε, συγνώμη δεν το ξέραμε!”

και όπως ήταν φυσικό φύγαμε άρον άρον! Ειλικρινά, τόσα χρόνια έχουμε πάει σε ΛΑΦ τουλάχιστον στην μισή Ελλάδα λόγω μεταθέσεων, τέτοια ΠΟΡΤΑ πρώτη φορά “φάγαμε!!”

Και το περίεργο ξέρετε ποιο είναι? Ότι δεν μας χάλασε η διάθεση μας, όπως και να ‘χει το εστιατόριο που θέλαμε το βρήκαμε λίγα μέτρα πιο κάτω στην παραλιακή!

Σημείωση Armyvoice.gr: Εκτιμούμε ότι οι στρατιωτικές λέσχες από τη στιγμή που προσφέρουν τη δυνατότητα για καφέ δεν θα έπρεπε να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε τέτοια θέματα για τα μέλη τους. Μήπως θα έπρεπε να το επανεξετάσουν; Υπάρχει ενιαίος κανόνας άραγε; Κι αν ναι ποιος και από πότε χρονολογείται;

Τι ισχύει άραγε για τις βερμούδες που προβλέπονται στις στολές των αξιωματικών του ΠΝ; Επιτρέπεται να εισέλθουν ή όχι με αυτή τη στολή;