Η στιγμή που το ελικόπτερο βρίσκει στα καλώδια

Η στιγμή που το ελικόπτερο βρίσκει στα καλώδια – Νέο διαφωτιστικό VIDEO προκαλεί συζήτηση για το έαν παρουσιάσε βλάβη το Α-109

Η στιγμή που το ελικόπτερο βρίσκει στα καλώδια: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την αεροπορική τραγωδία στον Πόρο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από νορβηγική ιστοσελίδα.

Το βίντεο-ντοκουμέντο, από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο με τους τρεις νεκρούς, κατέγραψε ένας Δανός τουρίστας , από σκάφος στο λιμάνι του νησιού.

Στο βίντεο, που δημοσιεύει το www.vg.no φαίνεται πεντακάθαρα το ατύχημα και το μέγεθος της έκρηξης, τη στιγμή που το ελικόπτερο προσκρούει στα καλώδια της ΔΕΗ.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν προσκρούσε φαίνεται σαν να βγάζει άσπρο καπνό. Αυτό κατά ορισμένους πιλότους σημαίνει ότι μάλλον παρουσίασε πρόβλημα και δεν είχε καν το χρόνο να αντιδράσει.

Χθες η οικογένεια του Ταξίαρχου ε.α. Νίκου Καρυστινού κατέθεσε στο Λιμεναρχείο Πόρου.

Φέρονται να κατέθεσαν ότι ο Ελληνας πιλότος τούς είχε πει για την επικινδυνότητα του σημείου λόγω των καλωδίων.

Χθες επίσης από την πλευρά της ΥΠΑ εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ με απαγόρευση πολιτικών πτήσεων στον Γαλατά λόγω της διερεύνησης του ατυχήματος.

Η ισχύς της ΝΟΤΑΜ είναι μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα η ΝΟΤΑΜ αναφέρει:

A2489/19 – DUE TO ONGOING ACCIDENT INVESTIGATION,HELICOPTER OPERATIONS ARE NOT PERMITTED AT GALATAS AREA. HEMS(HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICES) AND STATE HELICOPTERS EXCLUDED. 24 AUG 15:33 2019 UNTIL 24 NOV 21:00 2019. CREATED: 24 AUG 15:35 2019