Φωτιά στον Υμηττό: Ξεκίνησαν να επιχειρούν καναντέρ και ελικόπτερα με το πρώτο φως της ημέρας – Εξι αεροσκάφη και τρια ελικόπτερα ΤΩΡΑ στη μάχη με τις φλόγες

Ισχυρές εναέριες δυνάμεις ρίχονται στη μάχη με τις φλόγες για να σβήσουν τη φωτιά στον Υμηττό.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να απογειώνονται τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Δυο καναντέρ CL-415 και τέσσερα καναντέρ CL-215 επιχειρούν ήδη στις φλεγόμενες περιοχές.

Στη μάχη έχουν ριχτεί και τρια ελικόπτερα Ericson τα οποία ενοικιάζονται κάθε χρόνο και συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κατεχάκη

Σύμφωνα με την αστυνομία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου έως το στρατόπεδο Σακέτα, στο ύψος της Καισαριανής.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι λόγω πυρκαγιάς, στη θέση Προσήλιο της Παιανίας, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιονίου.

Και στην οδό Ιονίου

Σύμφωνα με την αστυνομία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου έως το στρατόπεδο Σακέτα, στο ύψος της Καισαριανής.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι λόγω πυρκαγιάς, στη θέση Προσήλιο της Παιανίας, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιονίου.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα στις 03:18, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στην Παιανία Αττικής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (133 πυροσβέστες, με 42 οχήματα), ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όμορες περιοχές.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, των ΟΤΑ, καθώς και από όμορες περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους. Ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Στο μέτωπο της Πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος, σημειώνεται ότι από το πρώτο φώς της ημέρας θα επιχειρήσουν όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα.