Πτώση ελικοπτέρου: Συμμετοχή στη διερεύνηση ζητά η LEONARDO Ελικοδρόμιο Γαλατά - Ομολογία πιλότου: «Κι εγώ τη γλίτωσα παρά τρίχα»

Ελικοδρόμιο Γαλατά – Ομολογία πιλότου: «Κι εγώ τη γλίτωσα παρά τρίχα» – Τι αναφέρει έμπειρος απόστρατος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού

Η επικινδυνότητα του ελικοδρομίου στον Γαλατά, το οποίο δεν διαθέτει άδεια χρήσης από την ΥΠΑ, βγαίνει στην επιφάνεια μετά το τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου της εταιρίας IFLY, που συγκλόνησε το πανελλήνιο.

Όπως αποκάλυψε το Armyvoice.gr το ελικοδρόμιο δεν διαθέτει άδεια για πολύ συγκεκριμένους λόγους: Υπάρχουν εμπόδια σε όλες τις κατευθύνσεις για οποιοδήποτε ελικόπτερο επιχειρήσει να προσεγγίσει ή να απογειωθεί από αυτό.

Στον άξονα Ανατολή – Δύση τα εμπόδια είναι οι φυσικοί ορεινοί όγκοι του Πόρου και του Γαλατά, ενώ στον άξονα Βοράς – Νότος υπάρχουν τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν την περιοχή.

Αυτή ακριβώς η επικινδυνότητα είναι που δεν επιτρέπει την αδειοδότηση του ελικοδρομίου από την ΥΠΑ.

Το πόσο επικίνδυνο είναι περιγράφει κι άλλος πιλότος, ο οποίος όπως ο ίδιος λέει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη γλίτωσε παρά τρίχα και αυτός από το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως περιγράφει σχολιάζοντας ανάρτηση συναδέλφου του για τον αδικοχαμένο Νίκο Καρυστινό, τα σύρματα στο συγκεκριμένο σημείο ενώνουν τη μια κορυφή με την άλλη.

Τα βλέπεις μπροστά σου ξαφνικά, αναφέρει και αφηγείται τη δική του εμπειρία, λέγοντας ότι παρολίγο να είχε κι αυτός μπει σε περιπέτειες εάν δεν αντιδρούσε με συγκεκριμένο τρόπο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Πόρου – Τροιζηνίας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 απαντώντας σε ερωτήματα της δημοσιογράφου Ιωάννας Ηλιάδη, το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο κατασκευάστηκε το 1987 από το Λιμενικό Ταμείο.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει περιέλθει πλέον στον Δήμο και με αυτή την έννοια υπάγεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντως ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν καταβάλλεται κάποιο ενοίκιο για τη χρήση του συγκεκριμένου ελικοδρομίου από εταιρίες και ιδιώτες.

Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερα στοιχεία για το ποιος φροντίζει τον χώρο. Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να μάθουμε τις αντιδράσεις του Δήμου και εάν θα κινηθεί νομικά

κατά της εταιρίας IFLY που μίσθωνε το ελικόπτερο ή και κατά των άλλων εταιριών ή ιδιωτών που κάνουν χρήση της έκτασης.