Ελεύθεροι σκοπευτές: Αυτοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη το 2019 – Ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος και οι δοκιμασίες πρωτότυπες


Τον τίτλο της καλύτερης ομάδας ελεύθερων σκοπευτών στην Ευρώπη το 2019 κέρδισε η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι Αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με την Λετονία, επί γερμανικού εδάφους.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε μια εβδομάδα μέσα στον Ιούλιο και έλαβαν μέρος πάνω από 30 ομάδες από 17 διαφορετικές χώρες.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες ελεύθερων σκοπευτών έπρεπε να τρέξουν 12 μίλια με πλήρες φορτίο σε από τις πιο ζεστές ημέρες που είχαν καταγραφεί στη Γερμανία.

Στη συνέχεια έπρεπε να πυροβολούν σε στόχους σε απόσταση περίπου μισό μίλι και φυσικά να πετύχουν με την πρώτη προσπάθεια.

Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν διαφορετικούς στόχους κρυμμένους στο δάσος όπου οι σκοπευτές έπρεπε να προσβάλλουν πολλούς και εναλασσόμενους στόχουμς σε μεγάλη εμβέλεια, ενώ σίγουρα ξεχώρησε σε βαθμό δυσκολίας η σκοποβολή σε στόχους τοποθετημένους σε ένα φουσκωτό σκάφος.

«Είναι σίγουρα πολύ πιο περίπλοκο από το να ξαπλώνει κανείς και να πυροβολεί στόχους», δηλώνει Αμερικανός σκοπευτής η ομάδα του οποίου έπληξε τους περισσότερους στόχους στο σκάφος κατά την πρώτη βολή.

«Αυτό είναι μακράν η καλύτερη εκπαίδευση που θα μπορούσαμε να έχουμε», υποστήριξε.

Ο διαγωνισμός συνέβαλε και στον διάλογο της κοινότητας των ελεύθερων σκοπευτών για να μοιράζονται και να συγκρίνουν τις καλύτερες τεχνικές.

Στα διεθνή μέσα που προέβαλαν τον διαγωνισμό υπογραμμίζεται η ικανότητα των Τούρκων σκοπευτών, οι οποίοι επέστρεψαν πρόσφατα από την Συρία.

Δείτε φωτογραφίες από τις ομάδες των σκοπευτών και την τελετή απονομής του βραβείου στην ομάδα της Λεγεώνας των Ξένων.