Αλκιβιάδης Στεφανής: Γιατί καθυστερούν οι αρμοδιότητες του ΥΦΕΘΑ – Πέρασε ένας μήνας από τις εκλογές και ακόμα δεν δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Αίσθηση και πολλούς ψιθύρους έχει προκαλέσει η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην ανάθεση των αρμοδιοτήτων του νέου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στα περισσότερα υπουργεία η ανάθεση αρμοδιοτήτων έχει ήδη προχωρήσει σε αντίθεση με το υπουργείο εθνικής άμυνας, το οποίο είναι ένα από τα «πρωτοκλασσάτα» υπουργεία και ακόμα ο υφυπουργός δεν έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες.

Αυτό έχει γίνει η αφορμή να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τις αρμοδιότητες που θα έχει ή δεν θα έχει.

Από την έρευνα που κάναμε και μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη τις πληροφορίες, που έφθασαν στο Armyvoice.gr, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν «ξεχάσει» να περιλάβουν διάταξη

η οποία θα του έδινε το δικαίωμα της υπογραφής μέχρι ενός ποσού, με αποτέλεσμα να έπρεπε για οποιαδήποτε απόφαση ακόμα και ευτελούς τιμήματος για να προσχωρήσει να λάβει την υπογραφή του υπουργού.

Είθισται οι υφυπουργοί να λαμβάνουν εξουσιοδότηση και να μπορούν να υπογράψουν αποφάσεις που φθάνουν μέχρι ένα ορισμένο ποσό, πχ μέχρι 10.000.000.

Έτσι, το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες που θα πάρει ο Αλκιβιάδης Στεφανής ενώ είχε δρομολογηθεί για να υπογραφεί, γύρισε πίσω, επαναδιατυπώθηκε, πήρε ξανά τις υπογραφές από τον υπουργό και τον πρωθυπουργό και μαθαίνουμε ότι σύντομα θα δημοσιευτεί από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Να δούμε για να λάβει τέλος και το μυστήριο των αρμοδιοτήτων του νέου ΥΦΕΘΑ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚλήρωση Τζόκερ 8/8/2019: €3.800.000 δίνουν οι τυχεροί αριθμοί Joker
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Σεπτεμβρίου 2019 ΟΑΕΕ-ΙΚΑ-ΕΦΚΑ-ΟΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμή
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).