12η Μεραρχία: Θεμελιώθηκε ο ναός στο στρατόπεδο Ζήση

12η Μεραρχία: Θεμελιώθηκε ο ναός στο στρατόπεδο Ζήση παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ και των τοπικών Αρχών – Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Αλεξανδρούπολη – Ανταπόκριση Κατερίνα Καλεντερίδου

Τη θεμελίωση του ναού της Παναγίας Στρατηγίσσης στο στρατόπεδο Ζήση πραγματοποίησαν σήμερα από κοινού οι στρατιωτικές, πολιτικές και θρησκευτικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη.

Η θεμελίωση έγινε στο στρατόπεδο Ζήση, πολύ κοντά στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2017 για την ίδρυση της ρωσικής εκκλησίας και ήδη έχει τοποθετηθεί ένα ξύλινο παρεκκλήσι.

Η τελετή θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού Παναγίας Στρατηγίσσης, έγινε από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο από κοινού με τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά, τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Λαλούση και τον διοικητή της 12ης Μεραρχίας υποστράτηγο Χουδελούδη.

Ο ναός θα έχει ανεγερθεί μέσα στο 2019 υποστήριξε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος απένειμε τα εύσημα σε όλους όσους συνεργάστηκαν για την μελέτη της ανέγερσης. Το συνολικό εμβαδό του ναού θα είναι 897 τετραγωνικά μέτρα και ο ρυθμός του θα είναι βασιλική χωρίς τρούλο.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ένας μεγαλοπρεπής και ιδιαίτερα μεγάλος ναός ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στρατού αλλά και των περιοίκων.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή θεμελίωσης