Συμφωνίας των Πρεσπών «Βόμβα» Ζάεφ: Συμφωνία των Πρεσπών Ζάεφ: Προσεκτικός ο Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Προσεκτικός ο Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σε τηλεοκτική συνέντευξη

Τη βεβαιότητα ότι η στρατηγική σχέση και οι σχέσεις καλής γειτονίας Αθήνας – Σκοπίων θα συνεχιστούν, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, κληθείς να σχολιάσει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό πρωθυπουργικό θώκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «IBNA», σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ζάεφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι… «προσεκτικός» μ’ αυτή.

Μάλιστα, έσπευσε να αποκαλύψει στο τι διαμηνύθηκε μεταξύ τους, κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Μιλήσαμε με φιλικό τρόπο. Του ευχήθηκα για τα νέα του καθήκοντα και για την ευημερία του ελληνικού λαού, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε προς το συμφέρον και των δύο χωρών» ισχυρίστηκε ο Ζάεφ.

Όπως υπενθυμίζει το «IBNA», την εκλογή του κ. Μητσοτάκη σχολίασε τις προηγούμενες ημέρες και ο αρχηγός το αντιπολιτευόμενου VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Εάν εκλεγώ πρωθυπουργός και το επιθυμεί και η ελληνική κυβέρνηση, είμαι έτοιμος να μιλήσω για τη Συμφωνία των Πρεσπών, φέρεται να υποστήριξε ο Σκοπιανός επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK