Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Νέο ήθος στην Διεύθυνση Ενημέρωσης – Συνταγματάρχης τηλεφωνεί μεσημέρι Σαββάτου για να υποδείξει πώς γράφονται τα θέματα

Σάββατο μεσημέρι ο Συνταγματάρχης Ψαρομιχαλάκης με κάλεσε στο τηλέφωνο προκειμένου να με ενημερώσει για την αλλαγή του τηλεφωνικού του αριθμού.

Στη συνέχεια άρχισε να ρωτάει από πού μάθαμε την είδηση που γράψαμε ότι αναλαμβάνει το τιμόνι της ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να υποδεικνύει πώς θα έπρεπε να γραφτεί κατά τη γνώμη του το θέμα.

Διέψευσε ότι αναλαμβάνει εκπρόσωπος του υπουργού και δήλωσε ότι αυτός ο ρόλος αφορά τον συνάδελφο δημοσιογράφο Μάνο Πιτσιδιανάκη, για τον οποίο μάλιστα μας υπέδειξε ότι το όνομά του θα πρέπει να γράφεται πριν από το όνομα του Συνταγματάρχη.

Στη συνέχεια παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας για το ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος του στο υπουργείο, αρνήθηκε να απαντήσει και περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν θα πρέπει να δημοσιεύουμε το όνομά του πριν τον ρωτήσουμε.

Το να υποδεικνύει ένας συνταγματάρχης σε δημοσιογράφο το πώς θα γραφτεί ένα θέμα, είναι πραγματικά νέο ήθος που δεν το έχουμε ξαναδεί στο Γραφείο Τύπου και στη Διεύθυνση Ενημέρωσης τα τελευταία 28 χρόνια. Θυμίζει άλλες εποχές και ακυρώνει την όποια καλή εικόνα μπορεί να παρουσιάζει στο ξεκίνημά του ο νέος υπουργός.

Έχει άραγε την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου αυτή η τακτική; Πρόκειται για νέο ήθος στο υπουργείο; Να περιμένουμε κι άλλα τηλέφωνα κύριε υπουργέ; Ή μήπως τα νέα στελέχη (που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα) έχουν αποφασίσει να ενεργούν ανεξέλεγκτα;

Για το θέμα έγινε σχετική ενημέρωση στην ΕΣΗΕΑ.

Ιωάννα Ηλιάδη

Δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com