Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Νέο ήθος στην Διεύθυνση Ενημέρωσης – Συνταγματάρχης τηλεφωνεί μεσημέρι Σαββάτου για να υποδείξει πώς γράφονται τα θέματα

Σάββατο μεσημέρι ο Συνταγματάρχης Ψαρομιχαλάκης με κάλεσε στο τηλέφωνο προκειμένου να με ενημερώσει για την αλλαγή του τηλεφωνικού του αριθμού.

Στη συνέχεια άρχισε να ρωτάει από πού μάθαμε την είδηση που γράψαμε ότι αναλαμβάνει το τιμόνι της ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να υποδεικνύει πώς θα έπρεπε να γραφτεί κατά τη γνώμη του το θέμα.

Διέψευσε ότι αναλαμβάνει εκπρόσωπος του υπουργού και δήλωσε ότι αυτός ο ρόλος αφορά τον συνάδελφο δημοσιογράφο Μάνο Πιτσιδιανάκη, για τον οποίο μάλιστα μας υπέδειξε ότι το όνομά του θα πρέπει να γράφεται πριν από το όνομα του Συνταγματάρχη.

Στη συνέχεια παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας για το ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος του στο υπουργείο, αρνήθηκε να απαντήσει και περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν θα πρέπει να δημοσιεύουμε το όνομά του πριν τον ρωτήσουμε.

Το να υποδεικνύει ένας συνταγματάρχης σε δημοσιογράφο το πώς θα γραφτεί ένα θέμα, είναι πραγματικά νέο ήθος που δεν το έχουμε ξαναδεί στο Γραφείο Τύπου και στη Διεύθυνση Ενημέρωσης τα τελευταία 28 χρόνια. Θυμίζει άλλες εποχές και ακυρώνει την όποια καλή εικόνα μπορεί να παρουσιάζει στο ξεκίνημά του ο νέος υπουργός.

Έχει άραγε την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου αυτή η τακτική; Πρόκειται για νέο ήθος στο υπουργείο; Να περιμένουμε κι άλλα τηλέφωνα κύριε υπουργέ; Ή μήπως τα νέα στελέχη (που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα) έχουν αποφασίσει να ενεργούν ανεξέλεγκτα;

Για το θέμα έγινε σχετική ενημέρωση στην ΕΣΗΕΑ.

Ιωάννα Ηλιάδη

Δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Συνεχίζεται κανονικά η παράδοση S-400 για 2η μέρα
Επόμενο άρθροΚΑΑΥ Μάκρης: Οι εικόνες της καταστροφής και το «θαύμα» – ΦΩΤΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).