ΥΦΕΘΑ: Αποκαλυπτική ανακοίνωση για την ΣΣΑΣ και την ΑΔΙΣΠΟ – Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ενημερώθηκε για τον ρόλο και την αποστολή τους!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση διαβάζουμε αναφορικά με την επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΣΑΣ.

Ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε χθες τις δυο σχολές και «ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, το ρόλο, τις προοπτικές και τις δραστηριότητές τους» όιπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ερώτημα που προκύπτει άμεσα είναι εάν ως πρώην Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού και ως Αρχηγός ΓΕΣ, δεν γνώριζε «την οργάνωση, την αποστολή, το ρόλο, τις προοπτικές και τις δραστηριότητές τους» και τις μαθαίνει τώρα ως υφυπουργός.

Ή μήπως κάποιοι έχασαν χρόνο να προετοιμάσουν μια τυποποιημένη παρουσίαση, την οποία ήδη γνώριζε.

Πάντως προκαλεί εύλογα ερωτήματα και μάλλον δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον ΥΦΕΘΑ, να διαβάζει κάποιος, ότι ο ΑΛκιβιάδης Στεφανής πρώην Α/ΓΕΣ ενημερώθηκε για « την οργάνωση, την αποστολή, το ρόλο, τις προοπτικές και τις δραστηριότητές» της ΣΣΑΣ και της ΑΔΙΣΠΟ.

Εκτός βέβαια και εάν ανέσυραν από κάποια νοητά «συρτάρια» μια «κονσέρβα» ανακοίνωσης και απλά άλλαξαν το όνομα του ΥΦΕΘΑ. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον τείνουμε προς αυτή την εκδοχή, αφού η ανακοίνωση πέραν του ότι συνοδεύεται από κάποιες ωραίες φωτογραφίες δεν λέει και κάτι το ουσιαστικό.

Δείτε τι λέει:

«Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, επισκέφθηκε τις έδρες της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, το ρόλο, τις προοπτικές και τις δραστηριότητές τους, το επίπεδο και τους στόχους της διακλαδικής εκπαίδευσης που παρέχουν.

Απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό, σημειώνοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση που θα δοθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον κρίσιμο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτού της εκπαίδευσης του προσωπικού, ο οποίος αποτελεί άξονα της αμυντικής πολιτικής του Υπουργείου.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τις Διοικήσεις των Σχολών, για την ανάληψη καινοτόμων δράσεων, κατάρτιση νέων προγραμμάτων σπουδών και υλοποίηση νέων τρόπων εκπαίδευσης, με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση και την ολιστική προσέγγιση του θέματος.

Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των εν λόγω Σχολών με τα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και με αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού, στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών».Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com