Τουρκία: «Το Γιαβούζ ξεκινάει γεωτρήσεις σε μια εβδομάδα», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας – Έβγαλε άδεια το Ψευδοκράτος!


O Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φετίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως μέσα σε μια εβδομάδα το γεωτρύπανο Γαβούζ θα ξεκινήσει γεωτρήσεις ανατολικά της Κύπρου «με την βοήθεια του Θεού, σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουμε γεώτρηση την πρώτη για το Γιαβούζ.

Στην ανατολική Μεσόγειο κοντά στην περιοχή της Καρπασίας όπου ήδη διαθέτουμε άδεια από την ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’»

Σύμφωνα με τον Ντονμεζ το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται στην Μερσίνη για ανεφοδιασμό και κάποιους τεχνικούς ελέγχους.

Δύο πρόσθετα σκάφη έφτασαν ανοιχτά του λιμανιού της Μερσίνας, προκειμένου να βοηθήσουν το επόμενο διάστημα το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ στις έκνομες ενέργειές του στο ανοιχτά της Καρπασίας σύμφωνα με το sigmalive.

Πρόκειται για το σκάφος SANCAR, που μέχρι πρότινος έφερε το όνομα SIEM SOPHIE) και βοήθησε και στη γεώτρηση του Πορθητή. Το δεύτερο σκάφος είναι το VOS PRIME, με σημαία του Γιβραλτάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2018 το συγκεκριμένο πλοίο βοήθησε το γεωτρύπανο Saipem 12 000 της ENI για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το Vos Thalassa και το Vos Prudence.
ADVERTISING