ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο Θ. Δρίτσας με δηλώσεις για επαναφορά αποστράτων – Ξέχασε τι έκανε ως κυβέρνηση και ζητάει να μην ακουμπήσουν τους δικούς του!

Διαμαρτύρεται ο υπεύθυνος του τομέα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας γιατί άκουσε πληροφορίες πως η ΝΔ θα αλλάξει τους απόστρατους που επανέφερε στην ενέργεια ο ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει άλλους στη θέση τους.

Ο τομεάρχης άμυνας με επείγουσα δήλωσή του, καταγγέλλει ότι έχουν επιλεγεί απόστρατοι με κομματικά κριτήρια για να τοποθετηθούν στις θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε απόστρατους αλλά με αντικειμενικά κριτήρια!

Βεβαίως η δήλωση ξεκινάει με «γκολ από τα αποδυτήρια» καθώς υποστηρίζει πως «η  στελέχωση των θέσεων υψηλής ευθύνης στη στρατιωτική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες και στο ΝΑΤΟ, παραδοσιακά, ανατίθεται σε ειδικά επιλεγμένους εν ενεργεία αξιωματικούς, με υψηλά προσόντα».

Στην πραγματικότητα παραδοσιακά οι κυβερνήσεις και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν το ακριβώς αντίθετο. Στις θέσεις υψηλής ευθύνης τοποθετούν απόστρατους αξιωματικούς τους οποίους επαναφέρουν στην ενέργεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υποναύαρχος Ιωάννης Κορακάκης, ο οποίος αποστρατεύθηκε από το ΣΑΓΕ στις 29 Ιανουαρίου 2019 και στη συνέχεια επανήλθε στην ενέργεια για να τοποθετηθεί στις Βρυξέλλες.

Κατά τον κ. Δρίτσα αυτό ήταν επιλογή ενός εν ενεργεία αξιωματικού με αξιοκρατικά κριτήρια;

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τη στιγμή που είναι ήδη δρομολογημένη από το προηγούμενο διάστημα η διαδικασία αυτή με αδιαμφισβήτητα αξιοκρατικό τρόπο, φημολογείται ότι επιχειρείται άμεσα -ίσως και εντός της ημέρας- ανατροπή αυτής της ήδη ειλημμένης απόφασης και η επιλογή απόστρατων αξιωματικών, με σαφή πολιτικά και κομματικά κριτήρια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Ιουνίου 2019 τοποθετούσε 4 ανακληθέντες αξιωματικούς σε θέσεις εξωτερικού. Μπορεί βεβαίως να το άξιζαν κάποιοι και άλλοι να μην το άξιζαν. Σημασία έχει ότι υπήρξε βιασύνη να δεσμευτεί η επόμενη πολιτική ηγεσία με τις αποφάσεις την απελθούσας κυβέρνησης κάτι που πάντα προκαλεί αντιδράσεις.

Τώρα φημολογείται ότι θα υπάρξει επαναφορά άλλων αποστράτων για τοποθετήσεις σε διάφορες θέσεις μεταξύ των οποίων και σε θέσεις Βρυξελλών.

Και θα κάνει και η ΝΔ όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τώρα ως αντιπολίτευση ήπιε το νερό της λήθης και ξέχασε τι έκανε το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Το σκηνικό το είχαμε προβλέψει, παρά το γεγονός ότι δνε διαθέτουμε μαντικές ικανότητες. Είχμε από τότε γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνει στη ΝΔ το χαλί για επαναφορές αποστράτων.

Μήπως ο νέος υπουργός θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα βιογραφικά των υποψηφίων και να εξετάσει ποιοι από αυτούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί έχουν καλά βιογραφικά και ποιοι από αυτούς που συρρέουν για να πάρουν μια θέση έχουν βιογραφικά της προκοπής;

Γιατί θα ήταν κακό να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΑΣΕΠ 6Κ/2018 – Αποτελέσματα: Ποιοι καλούνται για ιατρικές εξετάσεις
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: ΟΡΙΣΤΙΚΑ αποτελέσματα OAED ΕΔΩ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).