Στρατιωτική θητεία: Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παίρνει θέση – Πώς αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

Πιέσεις να αυξήσει την στρατιωτική θητεία φαίνεται ότι δέχεται ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος είδε το προηγούμενο διάστημα μια επικοινωνιακή «καμπάνια» με πληροφορίες ότι πρόκειται να αυξηθεί η θητεία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διέψευσε σήμερα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχει θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας και δήλωσε ότι δεν περιλήφθηκε καν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Απόρησε και ο ίδιος με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα – αν και κατά τη γνώμη μας δεν θα έπρεπε αφού μπορούσε να εντοπίσει εύκολα την πηγή της διακίνησης των πληροφοριών – και έσπευσε να δηλώσει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαχρήστου ONE Direct ότι σήμερα δεν εξετάζεται καν τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι το θέμα της θητείας είναι μια συζήτηση που γίνεται διαρκώς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο για να υπάρξει κάποια αλλαγή στο σημερινό καθεστώς, θα πρέπει να υπάρξουν και ανάλογες εισιγήσεις από την στρατιωτική ηγεσία.

Όπως έχει ήδη γράψει το Armyvoice.gr τα Γενικά Επιτελεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους έχουν προτείνει θητεία δυο ταχυτήτων: 12μηνη για όσους υπηρετούν στα μετόπισθεν και 9μηνη για όσους υπηρετούν στα σύνορα.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Armyvoice.gr (το οποίο δεν έπεσε στην παγίδα της δήθεν είδησης για την αύξηση της θητείας- καθώς έχει εντοπίσει και ελέγχει την πηγή των πληροφοριών).  Πολλές φορές τα τελευταία 3 χρόνια από την ίδια πηγή μας είχαν προτρέψει να γράψουμε ότι τίθεται θέμα αύξησης της θητείας, ωστόσο η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου διέψευδε το ενδεχόμενο.

Τώρα, με τη νέα ηγεσία, τα σενάρια επανήλθαν για να διαψευστούν δια στόματος υπουργού Εθνικής Άμυνας. Είναι βέβαιο ότι η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δείτε τι είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος