Δεύτερος σεισμός στη Ζάκυνθο - χορεύει στα ρίχτερ το νησί Σεισμός αισθητός στην Αθήνα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα Εκτίμηση Σεισμικού Κινδύνου Σεισμός 7,2 βαθμών στο Δακτύλιο της Φωτιάς - Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – H Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα  σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με το αυτοματοπιημένο σύστημα ο σεισμός ήταν 4.2 ρίχτερ και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή που έκανε τον σεισμό τον 5,1 ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χλμ. βόρεια της Μαγούλας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός που σημειώθηκε στις 19:09 το απόγευμα της Κυριακής

ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν 5 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 4 χιλιόμετρα.

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία».

«Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

«Ήταν σίγουρα επιφανειακός», είπε ο Άκης Τσελέντης και ξεκαθάρισε πως είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», τόνισε.

O κύριος Τσελέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε και άλλους μετασεισμούς.

Δείτε τι έδειξε το αυτοματοποιημένο σύστημα μέτρησης σεισμών

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click