Σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ μία ημέρα μετά τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ ο οποίος ήταν μέχρι χθες ο ισχυρότερος της 20ετίας


Σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ένας ακόμα ισχυρός σεισμός έπληξε την περιοχή, ο οποίος ήταν όμως αναμενόμενος.

Τον σεισμό των 7,1 ρίχτερ ακολουθούν μετασεισμοί. Η περιοχή χορεύει κυριολεκτικά στον ρυθμό του Εγκέλαδου. νεώτερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σεισμό 6,9 καθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μετά την χθεσινή σεισμική δόνηση, ειδικοί έσπευδαν να δώσουν αυξημένες πιθανότητες να καταγραφεί κι άλλος ισχυρός σεισμός τις επόμενες ημέρες. Και αυτός εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα όταν 7,1 ρίχτερ χτύπησαν την αμερικανική περιοχή.

Ο σεισμός σύμφωνα με αναφορές στα  social media έγινε σε πεδίο βολής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βρισκόταν πολύ κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ. Μάλιστα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 159 μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να φτάνει τους 2,5 βαθμούς.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει μαζική παρουσία στην Καλιφόρνια με πάνω από 41.000 στελέχη.

Υπάρχουν πάνω από 14 ναυτικές βάσεις στην Καλιφόρνια, αλλά τα περισσότερα στελέχη υπηρετούν στη Ναυτική Βάση του Σαν Ντιέγκο.

Η ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο φιλοξενεί επίσης πάνω από 50 πλοία που μπορούν να αναπτυχθούν ανά πάσα στιγμή.

Στη Ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο υπολογίζεται ότι εργάζονται πάνω από 48.000 στελέχη και πολιτικό προσωπικό.

Δείτε στο βίντεο την εγγύτητα του πεδίου βολής με τον σεισμό.

 

 

Ο σεισμός καταγράφηκε σε περιοχή 202 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναθεώρησε την αρχική εκτίμησή του για το μέγεθος της σεισμικής δόνησης: θεωρεί πλέον ότι ανερχόταν σε 6,9 βαθμούς.

Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν περιοχή που καλύπτεται από έρημο έπειτα από τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη στην ίδια περιοχή.

Μόνο μερικοί τραυματισμοί αναφέρθηκαν μετά τον σεισμό της Πέμπτης, ωστόσο δύο σπίτια καταστράφηκαν διότι πήραν φωτιά εξαιτίας της ρήξης σωληνώσεων μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πολιτεία.

Ζημιές σε κτίρια, ένας ελαφρύς τραυματισμός

Υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές σε κτίρια και καταγράφηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια,

πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της Κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της Κομητείας αυτής μέσω Twitter.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή.

Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.