Σχέδιο Ξενοκράτης: Σε ετοιμότητα οι ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας


Ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Χαλκιδικής το Σχέδιο Ξενοκράτης για την πολιτική προστασία. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως κάθε φορά τίθενται σε ετοιμότητα οι ομάδες του πρώην σχεδίου «Δευκαλίων» το οποίο έχει καταργηθεί.

Οι ομάδες αυτές, για πρακτικούς λόγους έχουν διατηρήσει το όνομα «Δευκαλίων», και πρόκειται για τεχνικά κυρίως τμήματα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί ενεργοποιούνται και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων.

Διαβάζουμε ότι με εντολή του νέου υπουργού άμυνας τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων», μόνο που στην πραγματικότητα το σχέδιο αυτό δεν υπάρχει.

Realshave.gr

Δημιουργήθηκε επί αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Γιάγκου και καταργήθηκε επί Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου.

Στη Χαλκιδική από χθες ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ξενοκράτης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας οι τοπικές ομάδες «Δευκαλίων» μετέπεσαν από 4ωρη ετοιμότητα σε ετοιμότητα 30 λεπτών.

 
Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Η 1η «μάχιμη» μέρα για το νέο ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο
Επόμενο άρθροΟ Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).