Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Πότε συνεδριάζει η νέα Βουλή – Οι ημερομηνίες κλειδιά που θα ακολουθήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα

Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση: Σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης πρόκειται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνέχεια πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αύριο, Δευτέρα 8 Ιουλίου, ο κ. Βούτσης πρόκειται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα προκειμένου να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον επικεφαλής του πρώτου κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκλογές 2019: Η πρώτη εκτίμηση για την κατανομή εδρών

Μετά από αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει αύριο στις 13:00.

Η επόμενη ημερομηνία είναι η 17η Ιουλίου, οπότε θα συνεδριάσει η Βουλή προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι η Βουλή πρόκειται να παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι με εξαίρεση τις ημερομηνίες από 9 έως 19 Αυγούστου.

Μάλιστα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση θα είναι αυτό για τις αλλαγές στον Κλεισθένη με επίκεντρο την βελτίωση της κυβερνησιμότητας στην απλή αναλογική.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com