Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Πότε συνεδριάζει η νέα Βουλή – Οι ημερομηνίες κλειδιά που θα ακολουθήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα

Πότε ορκίζεται η νέα κυβέρνηση: Σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης πρόκειται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνέχεια πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αύριο, Δευτέρα 8 Ιουλίου, ο κ. Βούτσης πρόκειται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα προκειμένου να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον επικεφαλής του πρώτου κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκλογές 2019: Η πρώτη εκτίμηση για την κατανομή εδρών

Μετά από αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει αύριο στις 13:00.

Η επόμενη ημερομηνία είναι η 17η Ιουλίου, οπότε θα συνεδριάσει η Βουλή προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι η Βουλή πρόκειται να παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι με εξαίρεση τις ημερομηνίες από 9 έως 19 Αυγούστου.

Μάλιστα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση θα είναι αυτό για τις αλλαγές στον Κλεισθένη με επίκεντρο την βελτίωση της κυβερνησιμότητας στην απλή αναλογική.