Πολεμική Αεροπορία – C-130: Περιστατικό δείχνει τραγική κατάσταση στις διαθεσιμότητες των μεταγωγικών αεροσκαφών

Ένα περιστατικό που φέρνει στην δημοσιότητα αποκλειστικά το Armyvoice.gr, δείχνει την οριακή καστάσταση την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθημερινότητά τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ομάδα από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) μετέβη στην Σκύρο για να κάνει την αξιολόγηση της 135 Σμηναρχίας Μάχης.

Η αξιολόγηση τελείωσε και την Παρασκευή 28 Ιουνίου οι αξιολογητές περίμεναν το αεροσκάφος C-130 που κάνει τακτικό δρομολόγιο κάθε Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν στο ΑΤΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχαν μόνο δυο αεροσκάφη που πετούσαν εκείνη την ημέρα και έκαναν το ένα το νότιο δρομολόγιο και το άλλο το βόρειο δρομολόγιο.

Ωστόσο το ένα παρουσίασε βλάβη και ειδοποίησαν ότι θα ερχόταν το απόγευμα.

Ένα αεροσκάφος C-27 που έφθασε στην Σκύρο για να παραλάβει τα πληρώματα των «ρέντινες», δεν χωρούσε και τους αξιολογητές του ΑΤΑ, οι οποίοι παρέμειναν εκεί και περίμεναν.

Τελικά ειδοποιήθηκαν ότι παρουσίασε βλάβη και το άλλο κι έτσι δεν υπήρχε αεροσκάφος για να επιστρέψουν από την Σκύρο στο ΑΤΑ!

Μαθαίνουμε ότι επιστρατεύθηκε λεωφορείο από το ΑΤΑ, το οποίο πήγε στην Κύμη Ευβοίας και τους παρέλαβε την επόμενη ημέρα, που αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς.

Το περιστατικό, μπορεί να μην έχει να κάνει άμεσα με την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί, με τις ελλείψεις ανταλλακτικών και τις οριακές καταστάσεις που ζουν τα στελέχη της….