Οπλίτης γιατρός στην Ακρόπολη: Η πρώτη απόφαση του νέου ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου μετά από αίτημα της υπουργού πολιτισμού


Την τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δρομολόγησε έπειτα από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τα συνεχή συμβάντα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα, η κυρία Μενδώνη σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τοποθέτησε οπλίτη – γιατρό στην Ακρόπολη, ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας του, προκειμένου να δίνει τις πρώτες βοήθειες τόσο σε επισκέπτες αλλά και σε εργαζόμενους, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr ο οπλίτης γιατρός είναι σμηνίτης, δηλαδή ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ πλαισιώνεται και από νοσοκόμο του Στρατού Ξηράς. 

Την “ικανοποίησή της για την άμεση τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης”, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

“Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση”, συμπληρώνει η ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ,

η οποία προσθέτει τα εξής: “Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη – γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας της, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών.

Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά, ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων”.

Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω