Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ – Σήμερα η συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία 

Τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η συνάντηση ωστόσο αναβλήθηκε για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η συνάντηση θα γίνει κατ’ εξαίρεση στην πρεσβευτική κατοικία, όπου ο Αμερικανός πρέσβης νοσηλεύεται μετά την επέμβαση στην οποία υπέστη συνεπεία ατυχήματος που είχε με το ποδήλατό του στις 5 Ιουλίου στην Μάνη.

Η εθιμοτυπία επιβάλλει την επίσκεψη του πρέσβη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο προγραμματίστηκε λόγω της κατάστασης επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στον πρέσβη, καθώς υπάρχουν μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν.

Ο πρώτο και μάλλον το πλέον επιτακτικό είναι αυτό της αναβάθμισης των F-16 για το οποίο αν και έχει δορμολογηθεί υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες.

Χθες πάντως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε για πρώτη φορά με αυτή του την ιδιότητα στην δεξίωση της γαλλικής πρεσβείας με αφορμή την εθνική επέτειο της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου.

Εκεί ο φακός του Armyvoice.gr τον συνέλαβε να συζητά με τον πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ Τάσο Ροζολή, με τον οποίο επίκειται επίσημη συνάντηση.