Νίκος Παναγιωτόπουλος: Οι συνδικαλιστές που συνεργάστηκε για τα θέματα των στρατιωτικών μιλούν σήμερα στο Armyvoice.gr και ιεραρχούν τα προβλήματα


Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Στενή συνεργασία με τον σημερινό υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Σήμερα, ο πρόεδρός της Γρηγόρης Ντουκάκης, μιλάει στο Armyvoice.gr για την μελλοντική τους συνεργασία και ιεραρχεί τα πλέον επιτακτικά προβλήματα που προτείνει για επίλυση.

ΕΡΩΤ: Λόγω εντοπιότητας είχατε στενή συνεργασία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από τότε που ήταν βουλευτής Καβάλας. Ιεραρχείστε πέντε προβλήματα που προτείνετε να βάλει πρώτα στην ατζέντα του

ΑΠ: Η επικοινωνία μας ήταν άριστη με τον κ. Παναγιωτόπουλο και ως τοπικού βουλευτού, είναι ένας πολιτικός με μεγάλη εμπειρία στον πολιτικό στίβο, μέσω του οποίου προωθούσαμε ως Ένωση τα προβλήματά μας,

αλλά και ως ανθρώπου, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης , γεγονός που αντανακλάται από την ιδιότητά του ως νομικός.

Με τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αλλά και με τούς στρατιωτικούς εν γένει, κατά τις επαφές μας, για την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν την μεγάλη οικογένεια των στρατιωτικών ,

έδειχνε πάντα προθυμία και κατανόηση με απόδειξη τα πολλά ερωτήματα που κατέθετε στο Ελληνικό κοινοβούλιο, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Φυσικά δεν είναι άνθρωπος που (ας μου επιτραπεί η έκφραση) καταπίνει αμάσητα όσα του δίνουν προς επίλυση.

Αφού πρώτα τα μελετήσει θα μιλήσει θετικά ή αρνητικά για αυτά, με την ιδιαίτερη ειλικρίνεια που τον διακατέχει, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

Τα προβλήματα που υφίστανται είναι πολλά και δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε τόσο λίγο χρόνο μιας συνέντευξης, αυτό φαντάζομαι το αντιλαμβάνεστε.

Ωστόσο, αν θα ιεραρχούσαμε κάποια από αυτά θα ήταν:

1. Νυχτερινή αποζημίωση
2. Μισθολόγιο
3. Στεγαστικό
4. Μεταθέσεις
5. Χορηγήσεις Ένδυσης- Υπόδησης Στελεχών
6. Επίλυση θέματος ΑΣΣΥ

Θεωρώ ότι με τις κατά καιρούς συναντήσεις μας ο κ. ΥΕΘΑ έχει μια καλή εικόνα για τα προβλήματα των στρατιωτικών Τώρα εν τοις πράγμασι, όποιος πολιτικός πει ότι γνωρίζει τα πάντα δεν θα είναι ακριβές.

Άλλωστε για τον σκοπό αυτό υπάρχουν σύμβουλοι σε κάθε υπουργείο για να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση.

Με την υλοποίηση της θεσμικής εκπροσώπησης στις ΕΔ συγκεκριμένα, ο εκάστοτε ΥΕΘΑ πλέον έχει την δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης για τα προβλήματα των στρατιωτικών.

ΕΡΩΤ: Θα επιδιώξετε συνάντηση με το νέο υπουργό άμεσα;

ΑΠ: Κατανοούμε ότι η ανάληψη των καθηκόντων ενός υπουργείου όπως το ΥΠΕΘΑ, είναι μία τεράστια ευθύνη και χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος για να ενημερωθεί ο πολιτικός του.

Είναι όμως σίγουρο ότι μόλις καταφέρει και οι συνθήκες του το επιτρέψουν και βρει χρόνο, θα έρθει στην Καβάλα και θα επιδιώξουμε μια συνάντηση μαζί του καταρχήν για να του εκφράσουμε και δια ζώσης τα συγχαρητήρια μας,

για την εκλογή του και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, αλλά και για να συνεχίσουμε τη καλή συνεργασία, που ούτως ή άλλως είχαμε, για τα πολλά προβλήματα, που δεν σταματούν να ταλανίζουν τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.

ΕΡΩΤ: Πως βλέπετε να διαμορφώνεται η συνεργασία σας δεδομενου του νεου αξιώματος; Θα κληθεί να υλοποιήσει υποσχέσεις που ενδεχομένως ειχε δώσει;

ΑΠ: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένας υπουργός σε σχέση με έναν απλό βουλευτή δεν θα έχει τον χρόνο, που θα ήθελε ο ίδιος αλλά και εμείς φυσικά, να έχει για τις επαφές του με τον κόσμο του τόπου του.

Αυτό το κατανοούμε απόλυτα. Όμως, όπως προανέφερα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τις επαφές μας που είχαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο όχι γιατί εμείς ως ΕΣΠΕΕ Καβάλας ή ως ΠΟΕΣ το θέλουμε, αλλά γιατί ο κόσμος μας, οι συνάδελφοι και οι οικογένειες τους/μας το περιμένουν.

Άλλωστε, όπως το αντιλαμβανόμαστε, μέσα από τον εργασιακό μας βίο τα τόσα χρόνια, είναι χρέος ενός ΥΕΘΑ να αφουγκράζεται τον παλμό των στρατιωτικών πόσο δε μάλλον των στρατιωτικών της δικής του Π.Ε. που θα είναι και αντιπροσωπευτικό δείγμα ολόκληρης της Ελλάδος.

Οι προτάσεις που έχουμε κάνει μέσω του κ. Παναγιωτόπουλου θα επικαιροποιηθούν και θα εμπλουτιστούν, γιατί τα προβλήματα υπάρχουν και θέλουν άμεσες λύσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και έχουμε την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά.

Άλλωστε και η Ομοσπονδία μας, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας έχω την τιμή να είμαι, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι προτάσεις μας, εμπεριέχουσες δίκαιες και λογικές λύσεις για κοινά προβλήματα όλων των στρατιωτικών, θα υποβληθούν μέσω της Ομοσπονδίας μας

και είμαι απολύτως σίγουρος και βέβαιος ότι θα τύχουν της κατάλληλης επεξεργασίας από τον νυν κ. ΥΕΘΑ και θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν,

ώστε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αισθανθούμε τον πολιτικό μας προϊστάμενο κοντά μας.

Ένας ζωντανός οργανισμός, όπως είναι και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οφείλει, στη νέα εποχή,

να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έμψυχο δυναμικό του να νοιώθει όσο το δυνατόν ικανοποιημένο από τις αμοιβές του και τις συνθήκες εργασίας του.

Η εποχή που διανύουμε είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολη. Ως στρατιωτικοί, που επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, με τη δική τους θέληση,

θα παραμείνουμε δίπλα στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία, υπερασπιστές της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω