μεταθέσεις συνταγματαρχών Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Όλα τα ονόματα που παίζουν για Εθνικής Άμυνας Στρατιωτικοί δικαιούνται ειδική πρόσθετη άδεια 10 ημέρες Προσλήψεις στο Στρατό & στη Σχολή Δοκίμων -Υπουργείο Εθνικής Άμυνας νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ Λοχαγός Νυχτερινή αποζημίωση - ΠΟΕΣ: ΟΧΙ λεφτά σε αγωγές - Απόφαση ΣτΕ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Όλα τα ονόματα που παίζουν για Εθνικής Άμυνας – Από τον Κικίλια έως τον Παναγιωτόπουλο μερικά σενάρια δρόμος….

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Φουντώνει η ονοματολογία για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς από διαφορετικές «τάσεις» της Νέας Δημοκρατίας, προωθούνται στον Τύπο διαφορετικά ονόματα.

Ωστόσο το «καρπούζι» και το «μαχαίρι» είναι στα χέρια του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος καλείται να τηρήσει τις ισορρόπιες και να τοποθετήσει ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η οποία θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια κρίση.

Αυτο για να μην παρεξηγούμαστε δεν σημαίνει ότι θα πρέπει στο υπουργείο να τοποθετηθεί κάποιος στρατιωτικός. Το αντίθετο μάλιστα.

Πολιτικά πρόσωπα κατά την ταπεινή μας γνώμη θα πρέπει να τοποθετηθούν στο υπουργείο καθώς θεσμικά η στρατιωτική ηγεσία έχει ρόλο σημαντικό και δεν μπορεί να υπακατασταθεί από ένα πρόσωπο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει έμπειρα στελέχη που θα μπορούσαν να σταθούν στο ύψος τους την κρίσιμη ώρα που όλοι απέυχονται: Σε μια κρίση με την Τουρκία.

Συγκεντρώσαμε όλα τα ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής ακουστεί ότι ενδέχεται να αναλάβουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ήδη από χθες υπάρχουν δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να ανλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σήκωσε το βάρος του τομέα άμυνας για δυο περίπου χρόνια.

Εκτός από τον κ. Κικίλια έχουν ακουστεί τα ονόματα του Ευάγγελου Βενιζέλου, της Όλγας Κεφαλλογιάννη, του Βασίλη Οικονόμου, του Αλκιβιάδη Στεφανή (ως υπουργού ή υφυπουργού), του Μάκη Βορίδη, του Νίκου Μανωλάκου (ως ΥΦΕΘΑ), του Κώστα Τσιάρα ενώ την τελευταία ώρα, με πολύ μεγάλες πιθανότητες ακούγεται το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Να σημειώσουμε πάντως πως δεν έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής τα ονόματα του πρώην υφυπουργού Άμυνας Θανάση Δαβάκη και του πρώην αναπληρωτή του Τομέα Άμυνας της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, παρά το γεγονός ότι και οι δυο είναι εμπλεκόμενοι με τον χώρο της άμυνας. Βέβαια, τις επόμενες ώρες ποιος ξέρει ποια ακόμα ονόματα μπορεί να ακουστούν….

Για να δούμε πού θα «κάτσει» η μπάλα…