Πτέραρχος Χριστοδούλου: Κράτησε μυστική τη συμφωνία για γαλλικές φρεγάτες - Την αποκάλυψε τώρα, δέκα μήνες μετά την αποστρατεία του Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων 2020: Η ώρα της αλήθειας στο ΚΥΣΕΑ «Η Εθνική Ασφάλεια δεν είναι παιχνίδι» - Άρχισαν τα όργανα... ΚΥΣΕΑ: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου - Σημαντικές αλλαγές και η ατζέντα

ΚΥΣΕΑ: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου – Σημαντικές αλλαγές και η ατζέντα σήμερα  – Αλλάζει η σειρά των υπουργείων με πράξη του υπουργικού συμβουλίου 

Προτεραιότητα στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας φαίνεται ότι προωθεί η κυβέρνηση και  φέρνει αλλαγές ακόμα και στην σειρά των υπουργείων στο ΚΥΣΕΑ.

Έτσι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπαίνει μετά το υπουργείο Εξωτερικών και πριν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας , ενώ έπεται το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώνει το δημοσίευμά μας για αλλαγές στην Εθνική Άμυνα που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα ασφαλείας, και ενδεχομένως ακόμα και με επέκταση αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ σε θέματα ασφάλειας του πολίτη.

Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής, ανασυστάθηκε το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Η ανασύνθεση του ΚΥΣΕΑ αφορά τις αλλαγές που έγιναν στην οργάνωση και σειρά των υπουργείων, με την νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Στο ΚΥΣΕΑ θα συμμετέχουν, ως πρόεδρος ο πρωθυπουργός και ως μέλη:

Επίσης συμμετέχει, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, ενώ καθήκοντα γραμματέα του ΚΥΣΕΑ ασκεί ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

Η ημερήσια διάταξη στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα 19 Ιουλίου προβλέπει:

1. Ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
2. Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης)
3. Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης)