Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι αλλαγές φέρνει στην Εθνική Άμυνα – Αύριο στο ΥΠΕΘΑ παρουσιάζει την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση

Με μια συμβολική επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 17 Ιουλίου νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην εθνική άμυνα

και θα διαπιστώσει ο ίδιος πώς θα εφαρμοστεί ο φάκελος με το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρέδωσε στον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να εκτελέσει το επόμενο 6μηνο.

Ο τίτλος του φακέλου «Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα», είναι ίδιος με αυτόν του υπουργείου προστασίας του πολίτη

και δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση επέκτασης των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε θέματα τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου δημόσια τάξης, όπως η ασφάλεια στο σπίτι και στις πόλεις.

Με βάση αυτόν τον φάκελο η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής) θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα ακόλουθα θέματα:

  • Εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού. Ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογική υπεροχή του αμυντικού εξοπλισμού και στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.
  • Θεσμοθέτηση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική εξέλιξη.
  • Στρατιωτική θητεία: Απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες στους νέους για τη συνέχεια της ζωής τους.
  • Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις 16:30 σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα ενημερωθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ, όπου θα του γίνει και εκεί ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες του Κέντρου στην άμυνα της χώρας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις Αυγούστου 2019: ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΕΦΚΑ Ημερομηνίες – ΚΕΑ
Επόμενο άρθροΕΝΦΙΑ Μείωση: Ποιοι κερδίζουν – Ξεκινάει τον Αύγουστο με 10%
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).