Κύπρος: Έκρηξη ρωσικού βλήματος ή πτώση αεροσκάφους στη Λευκωσία

Κύπρος: Έκρηξη ρωσικού βλήματος ή πτώση αεροσκάφους αναστάτωσε τη Λευκωσία- Ακολούθησε μεγάλη πυρκαγιά – Δηλώσεις Ακιντζί τη νύχτα

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Πενταδάκτυλου τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από έκρηξη. Εκκωφαντικός θόρυφος αναστάτωσε τη Λευκωσία γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα, ενώ μεγάλη φωτιά ξέσπασε ακολούθως.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε η φωτιά, βρέθηκε τόσο ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όσο κι ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος Κουντρέτ Οζερσάι.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή ο Μουσταφά Ακιτνζί υποστήριξε ότι πρόκειται για ρωσικής προέλευσης βλήμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα διαφανούν μετά τις εξετάσεις στα τεκμήρια που λήφθηκαν από την σκηνή.

Από την πλευρά του ο λεγόμενος ΥΠΕΞ, Κουντρέτ Οζερσάι, με νέα ανάρτηση, αφού επισκέφθηκε το σημείο της έκρηξης, υποστήριξε ότι η έκρηξη προέκυψε είτε από πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά, είτε από πτώση άμεσης εκρηκτικής ύλης (βλήμα), προσθέτοντας ένα νέο σενάριο στο τραπέζι.

«Τα πρώιμα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε ένα αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά ή άμεση εκρηκτική ύλη (βλήμα). Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο», έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

Nωρίτερα σε προηγούμενη ανάρτηση είχε δηλώσει πως «στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται είτε για έκρηξη πυρομαχικών, είτε για πτώση ελικοπτέρου και δεν πρόκειται για πτώση αεροσκάφους». Ανέφερε μάλιστα ότι ετοιμαζόταν να μεταβεί στο σημείο της έκρηξης με τον λεγόμενο Υπ. Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ: Ρωσικό Αντιαεροπορικό S200 από τη Συρία έπεσε στην Κύπρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.40 τα ξημερώματα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές «δυνάμεις πυρόσβεσης» και δυνάμεις της λεγόμενης Αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίες αναζητούν τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα αναφορές έκαναν λόγο για μεγάλη λάμψη, η οποία έγινε ορατή μέχρι το Παραλίμνι και ακολούθησε πολύ ισχυρή έκρηξη και ωστικό κύμα, το οποίο ήταν αισθητό στη Λευκωσία.

Δημοσίευμα του τ/κ “kibrisadahaber” είχε κάνει λόγο για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.

Συγκεχυμένες ήταν οι πρώτες πληροφορίες που κατέφθαναν από τα κατεχόμενα, καθώς κόσμος υποστήριζε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μετά από πτώση ελικοπτέρου, ενώ λόγος γινόταν και για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κανένα σενάριο μέχρι στιγμής.

Πηγή: www.philenews.com