Κικίλιας: Έφοδος σε καφετέριες για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μετά τις εφόδους στα νοσοκομεία;  Αποτελεί δέσμευση της ΝΔ

Μια από τις πρώτες υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οι συστηματικοί καπνιστές στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μόλις το 16,3% του πληθυσμού, καθώς μειώθηκαν σημαντικά από το 30,5 % που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έρευνα το 2012.

Η πτώση αυτή αποτελεί μάλιστα «ρεκόρ» μείωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους μη καπνιστές είναι 61,8 % (2012) και 71,6 % (2017).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πιστεύουν πως ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται, χαρακτηρίζοντας τη μη εφαρμογή του ως πολιτισμική υποβάθμιση.

Με αυτά τα δεδομένα αναρωτιόμαστε πότε ο νέος υπουργός υγείας ο οποίος έχει αρχίσει τις «εφόδους» στα δημόσια νοσοκομεία, θα ξεκινήσει«εφόδους» και σε καφετέριες για να διαπιστώσει την καταστρατήγηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από νοσήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Μήπως θα έπρεπε ο κ. Κικίλιας να πρωτοπορήσει στην υλοποίηση της πρωθυπουργικής δέσμευσης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου;

«Έφοδος» Κικίλια στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα Νοσοκομεία,

προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο το υγειονομικό προσωπικό όσο και οι πολίτες που επισκέπτονται τις δομές υγείας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη σε Νοσοκομείο της χώρας και για την πρώτη στην περιφέρεια, καθώς έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Λαϊκό» της Αθήνας.