ΚΑΑΥ – Στρατιωτικά θέρετρα: Μύλος και με τους απόστρατους – Διαφορετικές διαταγές και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης

Το θέμα με τα ΚΑΑΥ Γλυκών Νερών ήταν η αφορμή για αναδειχθούν θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς και τους οικογένειές τους, αναφορικά με την χρήση των εγκαταστάσεων των στρατιωτικών θερέτρων.

Με βάση περυσινή διαταγή του ΓΕΕΘΑ, τα τέκνα των στρατιωτικών έχουν δικαίωμα εισόδου στα στρατιωτικά θέρετρα ακόμα και εάν είναι άνω των 25 ετών και ανεξάρτητα από το εάν ο δικαιούχος είναι ή όχι εν ζωή.

Ωστόσο φαίνεται ότι τα Γενικά Επιτελεία έχουν αλλάξει τις προϋποθέσεις.

Το ΓΕΝ δεν είχε εκδώσει μέχρι πρόσφατα την εφαρμοστική διαταγή με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες οι οποίες είχαν την ειδική κάρτα από τις Ενώσεις Αποστράτων να μην μπορούν να μπουν καθόλου στα θέρετρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΓΕΣ από την πλευρά του, ακολούθησε διαφορετική τακτική. Εξέδωσε διαταγή που ισχύει από 3 Ιουλίου σύμφωνα με την οποία τα μέλη των οικογενειών μπορούν να μπουν στα ΚΑΑΥ μόνο εφόσον συνοδέυονται από τον δικαιούχο απόστρατο.

Σε ειδικές περιπτώσεις (πχ εάν ο δικαιούχος δεν είναι εν ζωή ή εάν αδυνατεί για ιατρικούς λόγους να είναι παρών) δίνεται εξαίρεση, αλλά εξετάζεται κατά περίπτωση από τον διοικητή του ΚΑΑΥ. Αυτό μας πληροφόρησαν σήμερα από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ.

Δείτε την διαταγή του ΓΕΕΘΑ

 

Προηγούμενο άρθροΚΑΑΥ Καλών Νερών: Άμεση παρέμβαση Α/ΓΕΣ για το «εισιτήριο»
Επόμενο άρθροΚυπριακή ΑΟΖ – Απόφαση σταθμός: Κοινοπραξία ΤΟΤΑL –ΕΝΙ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).